"Mijn vriendin wilde geen kinderen op de bruiloft, maar ik vroeg haar om de baby van vier maanden mee te nemen, deed ik er verkeerd aan?”

Janine image
door Janine

21 Oktober 2023

"Mijn vriendin wilde geen kinderen op de bruiloft, maar ik vroeg haar om de baby van vier maanden mee te nemen, deed ik er verkeerd aan?”
Advertisement

De komst van een kind verandert de gewoonten van een stel: alles draait om het kind, afspraken worden georganiseerd volgens zijn behoeften en je hebt geen rust als je het alleen laat, vooral niet in de eerste levensmaanden. Je moet wennen aan de aanwezigheid ervan, en bedenken dat je niet langer dezelfde kunt zijn als vroeger. Daar is niets mis mee, integendeel, voor degenen die een kind hebben, is het het mooiste om tijd met hem door te brengen of hem naast zich te hebben in verschillende situaties.

Dit gebeurt echter zowel uit plezier als uit behoefte, zoals gebeurde met de moeder in het middelpunt van dit verhaal, die een verzoek had voor haar vriendin.

Advertisement

De moeilijkheden van een moeder

De moeilijkheden van een moeder

Pickpik - Not the actual photo

Het hele verhaal begon met een uitnodiging voor een bruiloft.

"Een goede vriendin van mij gaat trouwen en ik heb onlangs de uitnodiging voor de bruiloft ontvangen - schrijft de auteur van het bericht - Ik heb drie kinderen, maar op de envelop stonden alleen mijn naam en die van mijn man vermeld. Geen probleem: wie zou er te veel kinderen in de buurt willen hebben! Omdat het feest echter enkele uren zou duren, moest ik haar een bericht sturen om haar te vragen of ik alleen onze baby van 4 maanden mee mocht nemen - vervolgde ze - Ik vertelde haar dat als het de feestplannen niet zou beïnvloeden, ik liever de baby zou meenemen zodat hij borstvoeding kon krijgen; hij zou niet te lang zonder mij kunnen blijven. Zo niet, dan hadden we haar behoeften wel begrepen, maar hadden we helaas niet bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn."

Een belangrijk verzoek natuurlijk, maar de moeder liet haar vriendin de vrije keuze en wees erop dat ze zich zeker niet beledigd zou voelen.

Advertisement

Een verzoek waar de bruid haar neus voor optrok

Een verzoek waar de bruid haar neus voor optrok

Pexels - Not the actual photo

Helaas kwam het antwoord van de toekomstige bruid nooit, waardoor onze hoofdpersoon een beetje ongerust werd. Maar na een paar dagen, midden in de organisatie van het vrijgezellenfeest, hoorde ze van een gemeenschappelijke vriendin dat de bruid helemaal niet blij was met het verzoek dat ze had ontvangen en dat ze liever niet had willen reageren.

Een zeer ongemakkelijke situatie waardoor de sereniteit van het vrijgezellenfeest in twijfel werd getrokken, maar was het verzoek van deze moeder werkelijk zo buitensporig?

Een hele lastige kwestie…

De kwestie leidde tot veel discussie en veel andere vrouwen besloten een reactie achter te laten. Wat vooral werd benadrukt, was dat de bruid duidelijk was geweest door te zeggen dat ze geen kinderen wilde op haar speciale dag en dat dit zeker gerespecteerd moest worden. Wat te doen in geval van een behoefte zoals die van de moeder? Gezien de diepe vriendschap had ze ervoor kunnen kiezen om persoonlijk met de toekomstige bruid te spreken en het probleem aan haar uit te leggen, maar bovenal had ze kunnen voorkomen dat ze haar in moeilijkheden bracht, volgens sommige gebruikers, omdat ze haar had geschreven dat ze zonder de kleine niet zou zijn komen opdagen.

Aan de andere kant waren er mensen die zeiden dat zo'n klein kind altijd welkom is, maar in hoeverre is dit waar? Wat zou jij in haar schoenen hebben gedaan, is jou dit ooit overkomen?

Advertisement