Vrouw wordt boos omdat een lerares een leerling complimenteert met haar nieuwe schoenen

Janine image
door Janine

22 Oktober 2023

Vrouw wordt boos omdat een lerares een leerling complimenteert met haar nieuwe schoenen
Advertisement

School is voor ieder kind een heel belangrijke plek. Het is hier dat hij zijn eerste ervaringen begint op te doen, een kleine groep vrienden creëert, veel nieuwe dingen leert en ruimte geeft aan zijn karakter. Het is de plek waar je je veilig voelt na je huis en waar je bijzondere mensen ontmoet, zoals leraren.

Mannen en vrouwen die als gids fungeren voor zowel kinderen als tieners en hen helpen op een lange levensreis. Maar leraren zijn ook mensen en als zodanig kunnen ze fouten maken. Eén daarvan werd benadrukt door een gebruiker op Mumsnet. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Advertisement

Het verhaal...

Het verhaal...

Alliance for Excellent Education/Flickr - Not the actual photo

In een bericht gepubliceerd op het online portaal sprak een vrouw over het gedrag van een lerares dat, vanuit haar standpunt, volkomen verkeerd was. Blijkbaar heeft de lerares een van haar leerlingen becommentarieerd en gecomplimenteerd met de nieuwe schoenen die ze die dag in de klas liet zien. Op het eerste gezicht een volkomen onschuldige mening, maar voor de vrouw verborg het veel "valkuilen".

"Het zijn 6-jarige kinderen, ze beginnen zich bewust te worden van hun uiterlijk en ik denk dat dergelijke opmerkingen absoluut niet mogen worden gemaakt - schreef de auteur van het bericht - Ik heb medelijden met de kansarme kinderen waarvan ik weet dat ze nooit soortgelijke schoenen kunnen hebben. Dit vergroot alleen maar de ongelijkheid tussen klasgenoten en dat is niet eerlijk."

Advertisement

Gedrag dat haar erg irriteerde

Gedrag dat haar erg irriteerde

Pexels

Deze gebruiker betoogde hoe verkeerd het is als een lerares een kledingstuk van een kind waardeert in het bijzijn van haar klasgenoten. Dit zou ongelijkheid en schaamte creëren en ervoor zorgen dat kinderen die bepaalde dingen niet hebben, zich anders voelen. Maar is de opmerking van de lerares werkelijk zo verkeerd?

Veel mensen lazen het bericht en besloten commentaar te geven. De meningen bleken met elkaar in strijd te zijn. Er zijn mensen die beweren dat er veel grotere problemen zijn dan een simpele opmerking over schoenen, problemen die de ongelijkheid tussen kinderen veel meer beïnvloeden, en anderen die hebben gemerkt dat dit soort dingen op veel scholen gebeuren en dat het beter zou zijn om ze te vermijden. Weer anderen beweerden dat de leerling die het compliment had gekregen misschien nog nooit soortgelijke schoenen had gehad en dat de lerares haar op de een of andere manier het gevoel wilde geven dat ze belangrijk was.

Is het echt zo erg wat ze deed?

Is het echt zo erg wat ze deed?

Pexels - Not the actual photo

Wat de reden ook mag zijn waarom de onderwijzeres commentaar gaf op de glimmende schoenen van de leerlinge, moet daar zoveel belang aan worden gehecht? Het is waar dat leraren onpartijdig moeten zijn, geen voorkeuren moeten hebben en ervoor moeten zorgen dat er geen verschillen tussen klasgenoten ontstaan. Het is echter ook waar dat een dergelijke opmerking misschien niet alle opschudding veroorzaakt waar de auteur van het bericht over sprak.

Wat denk jij ervan en vooral: wat zou je doen als je een leraar toevallig maar één kind zou horen prijzen?

Source:

Mumsnet

 
Advertisement