Meisje krijgt een vriend en verliest al haar vrienden: “ik heb de relatie met hen moeten verbreken”

Janine image
door Janine

23 Oktober 2023

Meisje krijgt een vriend en verliest al haar vrienden: “ik heb de relatie met hen moeten verbreken”
Advertisement

Relaties met anderen zorgen ervoor dat we ons levend voelen, ze geven ons de mogelijkheid tot vergelijking, verrijking en zijn datgene waar we het meest naar verlangen in ons bestaan. Sinds we kinderen zijn, zijn we op zoek naar onze plek in de wereld en we kunnen dit vooral doen dankzij de interactie met anderen.

Liefde, vriendschap, werk: elke omgeving brengt uitwisseling met zich mee. Maar wat zou er gebeuren als we vanwege een heel specifiek verzoek relaties zouden moeten opgeven die goed geconsolideerd en belangrijk voor ons waren? Dit vroeg de vrouw in het middelpunt van dit verhaal zich, helaas te laat, af. Wij leggen je haar situatie uit.

Advertisement

Een nogal bijzonder verzoek…

Een nogal bijzonder verzoek…

Pexels - Not the actual photo

De vrouw vertelde haar verhaal in een paar regels van een bericht op Mumsnet. Ze vertelde hoe blij ze was omringd door veel vrienden, maar dat ze ze plotseling moest opgeven vanwege een verzoek van haar partner.

"Ik heb al ongeveer tien jaar een vriend - begint de auteur van het bericht - In die tijd had ik veel mannelijke vriendschappen en ik vond het fijn om tijd met hen door te brengen. Toen vertelde mijn partner me echter dat dit hem erg ongemakkelijk maakte en dat het gepast zou zijn geweest als ik die relaties zou verbreken. Ik heb niet geaarzeld en ik heb heb gene contact meer met ze - bekende ze - ik ben altijd een neerbuigend persoon geweest en ik zou alles doen om geliefd te worden".

Alles tot welk punt?

Advertisement

Dilemma: bij hem blijven of hem verlaten?

Dilemma: bij hem blijven of hem verlaten?

Pexels - Not the actual photo

Het is belangrijk om een ​​partner te vinden met wie we ons bestaan ​​kunnen delen, onze dagen, de dingen die we het leukst vinden en die ons zonder twijfel compleet maakt, maar het lijkt niet juist om de persoon met wie hij samenleeft te vragen om alles op te geven wat ze eerder had, voor hij haar kende. Het heeft voor deze vrouw absoluut geen goed gedaan.

"Ik ben altijd een persoon geweest met sociale problemen - verklaarde ze - ik ben er nooit in geslaagd relaties met andere vrouwen aan te gaan en ik kan heel goed met mannen overweg. Dit is de reden waarom ik, sinds mijn partner mij vroeg de relaties met hen te verbreken, praktisch alleen ben, zonder vrienden. Zo nu en dan denk ik aan hen en word ik verdrietig - vervolgde ze - ik heb zoveel voor hem opgegeven en ik kan hem ook niet gemakkelijk verlaten. Onze levens zijn met elkaar verweven, we hebben kinderen en het is niet zo gemakkelijk om erover na te denken om ermee te stoppen, ook al droom ik er soms van."

Een pure en lineaire bekentenis waarmee deze persoon op de een of andere manier om hulp en advies wilde vragen.

Welk advies kun je haar geven...

Gebruikers lazen haar bericht en probeerden de situatie te analyseren, in een poging te begrijpen waarom ze geen relaties kon aangaan met mensen van hetzelfde geslacht, waarom haar partner dit verzoek had gedaan en hoe het probleem kon worden opgelost.

De discussie was lang en op veel punten tegenstrijdig. Sommige mensen plaatsten zichzelf in de schoenen van de man en voerden aan dat zij waarschijnlijk dezelfde houding zouden hebben aangenomen en hetzelfde verzoek zouden hebben gedaan, terwijl anderen zeiden dat ze sprakeloos waren bij zo'n duidelijk en absurd voorstel. Omdat ze de mogelijkheid van een dergelijk verbod niet begrepen, steunden ze de vrouw in het idee van een scheiding en adviseerden haar om informatie te krijgen over hoe het met de financien zit.

Kortom, een verhaal dat de interesse van mensen wekte en ook een discussie op gang bracht tussen degenen die een mening hadden en degenen die precies het tegenovergestelde dachten. Hoe zou jij je voelen in de schoenen van de hoofdpersoon en wat zou je haar adviseren te doen?

Source:

Mumsnet

Advertisement