Moeder maakt zich zorgen omdat ze niet weet hoe ze haar zoon om huur moet vragen

Janine image
door Janine

14 November 2023

Moeder maakt zich zorgen omdat ze niet weet hoe ze haar zoon om huur moet vragen
Advertisement

In veel gevallen is het gezin een bron van energie, een drijvende kracht achter ambities en bescherming tegen nederlagen en mislukkingen. Uiteindelijk omvatten de verschillende rollen van ouders ook al deze houdingen. Het kan echter – in werkelijkheid maar al te vaak – gebeuren dat kinderen niet erkennen en waarderen wat er voor hun bestwil is gedaan of nog steeds wordt gedaan.

Zoals gebeurde in het verhaal dat we je nu gaan vertellen: een jongen die op de drempel van de volwassenheid staat, heeft een onzorgvuldige daad gepleegd. Helaas betaalt zijn familie nu de prijs.

via Mumsnet

Een lastige familiekwestie

Een lastige familiekwestie

Freepik - Not the actual photo

De moeder van de 20-jarige schreef op een bekend online forum: de vrouw zoekt naar meningen van de mensen op internet en misschien enkele suggesties die een onaangename situatie kunnen oplossen.

Het uitgangspunt van de vrouw is dat haar huidige economische situatie niet de meest rooskleurige is: er is helaas weinig geld en ze moet voor twee kleine kinderen zorgen. Hun huis is vrij bescheiden, dus de kinderen slapen samen in dezelfde kamer, terwijl de oudste zoon een kamer helemaal voor zichzelf heeft.

Juist voor deze kamer betaalt hij een bijdrage, een soort huur, aan zijn familie. Het is geen groot bedrag, maar het is genoeg voor dat huishouden om rond te komen. En dan het feit dat onrust en bezorgdheid veroorzaakte.

Advertisement

De zorgen van de vrouw

De zorgen van de vrouw

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

De jongen weet dat hij wekelijks moet betalen voor de kamer die hij bezet, maar omdat hij zelf ook een gezin heeft gesticht, gaat de twintigjarige af en toe bij hen op bezoek en vertrekt voor een aantal dagen. Maar dit impliceert een duidelijk probleem...

De keren dat de jongeman een week weg van huis is, denkt hij dat hij niet voor zijn kamer hoeft te betalen: in feite gebruikt hij die dagen niet en neemt hij het daarom als vanzelfsprekend aan dat hij geen geld aan zijn ouders hoeft te betalen.

Op economisch vlak maakt dit echter een groot verschil voor de moeder van de jongen, en bij deze gelegenheid werd nog een verzwarende factor toegevoegd aan een toch al tamelijk delicate situatie: “hij waarschuwde ons niet in het minst dat hij een week weg zou zijn." Hoewel hij het al bijna een maand van tevoren wist, verwacht hij nu dat hij de huur niet hoeft te betalen voor de week waarin hij niet aanwezig zal zijn. Dat geld is echter nodig zodat we allemaal het einde van de maand halen…”, onthulde de vrouw.

Bovendien schreef ze dat door de afwezigheid van haar zoon nog steeds een hele kamer van haar huis bezet is en daarom vraagt ​​ze zich af: “is het verkeerd dat ik de huur van mijn zoon wil, omdat hij ons geen enkele kennisgeving van zijn afwezigheid heeft gedaan? Ik zal hoe dan ook de was voor hem moeten doen, ook al kan ik geen gebruik maken van zijn kamer of rekenen op het geld dat hij ons had moeten geven." Wat vind jij?

Advertisement