Ze ruimen het huis van een familielid op: ze gooien per ongeluk €17.000 aan erfenis op de vuilstort

Janine image
door Janine

30 Oktober 2023

Ze ruimen het huis van een familielid op: ze gooien per ongeluk €17.000 aan erfenis op de vuilstort
Advertisement

Een van de meest dramatische momenten waarmee we te maken krijgen, is die van de rouw om een ​​persoon die ons dierbaar is. Helaas hoort het bij het leven en kunnen we niet anders dan de mooiste herinneringen en wat we hebben geleerd bewaren van degenen die er niet meer zijn.

Hoe dan ook moeten we door, ieder in zijn eigen tempo, maar we moeten het wel doen. Een manier om over het overlijden van iemand heen te komen, is door een groot deel van de persoonlijke bezittingen op te bergen: een onvermijdelijke handeling die niet noodzakelijkerwijs een negatieve betekenis heeft. Misschien worden alleen de meest belangrijke voorwerpen van de persoon bewaard en de rest gerecycled of gedoneerd. Er zijn echter dingen die alleen kunnen worden weggegooid. Maar voordat je dit doet, moet je goed kijken wat je weggooit…

Advertisement

Voor onzorgvuldigheid werd een hoge prijs betaald

Voor onzorgvuldigheid werd een hoge prijs betaald

Pixabay

Een jong Engels echtpaar uit Burnham-on-Sea, Engeland, heeft deze les geleerd. Nadat ze een dierbaar familielid een waardige begrafenis hadden gegeven, gingen ze naar zijn huis. Nog diepbedroefd begonnen ze dat huis te ontruimen... er waren zoveel emoties, maar ze waren zich ervan bewust dat ze die pijnlijke situatie onder ogen moesten zien.

Stukje bij beetje haalden ze al die onpraktische en nuttige voorwerpen weg en brachten ze vervolgens persoonlijk naar een afvalverwerkingscentrum: een stortplaats.

Onder de vele persoonlijke bezittingen van het vermiste familielid bevonden zich ook een groot aantal dozen in alle soorten en maten. De meeste hiervan bevatten alleen snuisterijen en rommel die om wie weet welke reden werden bewaard. Maar veel mensen verzamelen tenslotte dingen: ze besteedden niet veel aandacht aan elke doos die ze weggooiden. Een ernstige fout waarvan ze al snel zouden beseffen dat ze die hadden gemaakt.

Advertisement

Een onverwachte wending

Een onverwachte wending

Pixabay

De waarheid is dat ze het nooit zouden hebben opgemerkt. Wat gedaan was, was gedaan en er was geen weg meer terug en om eerlijk te zijn zouden ze daar ook geen reden voor hebben. De eer voor wat er daarna gebeurde moet worden toegeschreven aan een combinatie van toevalligheden, in de eerste plaats aan een blootliggende kabel.

Een aantal medewerkers van het sorteercentrum waren feitelijk een defecte kabel aan het repareren bij een hoop afval, toen ze al die dozen opmerkten en - wie weet uit nieuwsgierigheid of omdat ze ergens door werden aangetrokken - besloten ze er een paar te openen. Ze konden hun ogen niet geloven: in een klein doosje, goed verborgen tussen de anderen, zaten verschillende bankbiljetten!

De arbeiders op die stortplaats hadden het equivalent van ongeveer 17.000 euro in handen. Ze dachten na over hoe ze konden handelen gezien het belang van het bedrag en gingen naar hun kantoor om de lokale camera's te bekijken. Gelukkig was alles vastgelegd: het echtpaar dat de dozen aan het uitladen was en het kenteken van hun auto.

Daarom stuurden ze gegevens en beelden door naar lokale agenten die het jonge stel gemakkelijk konden opsporen: zodra ze de dynamiek van wat er gebeurde begrepen, werden de twee spierwit! Ze wisten dat het overleden familielid geld in zijn huis verstopte, maar zo'n scenario hadden ze nooit kunnen bedenken. Het volledige bedrag werd aan hen teruggegeven: het was de erfenis die rechtmatig hun eigendom was.

Zorg er daarom voor dat je niet te veel spullen in je huis verzamelt en dat je deze zonder na te denken weggooit: zoals dit verhaal laat zien, is het risico dat je iets van waarde in de vuilnisbak gooit reëel.

Advertisement