Ze wil haar 8-jarige dochter graag toestemming geven om zich te scheren: “is dat verkeerd?”

Janine image
door Janine

03 November 2023

Ze wil haar 8-jarige dochter graag toestemming geven om zich te scheren: “is dat verkeerd?”
Advertisement

Is er een juiste manier om met je kinderen om te gaan? Er zijn zeker richtlijnen die raadzaam zijn om te volgen bij het opvoeden van kinderen, maar we moeten ook toegeven dat iedere ouder onder bepaalde omstandigheden in moeilijkheden kan komen. Veel hangt niet alleen af ​​van een moeder en een vader, maar ook van het karakter van het kind, zijn leeftijd en wat hij ervaart. Er zijn situaties die ingewikkeld kunnen zijn om mee om te gaan.

In één daarvan stond de moeder centraal in het verhaal dat we je willen vertellen, een vrouw die niet wist wat ze moest doen met een probleem dat verband hield met haar 8-jarige dochter.

Advertisement

Wat een groot dilemma...

Wat een groot dilemma...

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd door de moeder verteld in een bericht op internet. Omdat ze niet zeker wist wat ze moest doen, besloot ze om advies te vragen aan mensen die misschien al met soortgelijke situaties te maken hadden gehad.

"Ik heb een 8-jarige dochter dat zich grote zorgen maakt over het haar dat op haar benen groeit - begon de vrouw - ze heeft een donkere huidskleur en de haren zijn goed zichtbaar, dus ze draagt ​​nooit rokken of jurken. Ze is nog zo jong en ik zou niet willen dat ze nu al problemen krijgt met haar uiterlijk. Ik zou haar graag in dit opzicht willen helpen en ik weet niet of ik haar moet adviseren om ontharingscrème te gebruiken om de beharing te elimineren."

De vrouw zei vervolgens dat haar dochter erg verlegen is, dat ze zich ongemakkelijk voelt bij overtollig haar en bang is dat mensen, door kleding te dragen waarbij haar benen zichtbaar blijven, dit zouden opmerken en haar zouden uitlachen.

Advertisement

Toestaan of niet?

Toestaan of niet?

Pickpik - Not the actual photo

Niemand is onverschillig voor het oordeel van anderen en vooral op de schoolgaande leeftijd, wanneer je meer met anderen omgaat en “geaccepteerd” wilt worden, is het niet fijn om in moeilijkheden te komen, vooral niet als het gaat om een ​​fysiek kenmerk. Daarom twijfelde de moeder erg. Ze vond het voorbarig om haar dochter zich te laten scheren, maar waarom zou ze zich ongemakkelijk laten voelen of zich gedwongen voelen alleen een broek te dragen?

Verschillende mensen reageerden op het bericht en zeiden dat ze op haar leeftijd soortgelijke dingen hadden gedaan, misschien zelfs stiekem, en adviseerden haar om goed na te denken. "Het is waar dat ze pas 8 jaar oud is, maar ik zou haar laten doen wat ze wil - lazen we in een opmerking - omdat het haar verlegenheid en onzekerheid zou vergroten voor iets dat gemakkelijk kan worden geëlimineerd".

Aan de andere kant waren er echter mensen die suggereerden dat ze verder moest gaan dan het louter esthetische aspect en, met of zonder ontharing, grondiger zou moeten onderzoeken waar het gebrek aan eigenwaarde eigenlijk vandaan komt, om het probleem bij de wortel aan te pakken. Wat denk jij ervan?

Source:

Netmums

Advertisement