Tiener zonder rijbewijs haalt vliegbrevet: ze wordt piloot op 17-jarige leeftijd

Janine image
door Janine

16 November 2023

Tiener zonder rijbewijs haalt vliegbrevet: ze wordt piloot op 17-jarige leeftijd
Advertisement

De periode van het lyceum is cruciaal om te begrijpen wie we zijn en wat we willen worden, maar een jonge Amerikaanse studente twijfelt daar niet aan en heeft het gedemonstreerd. Laten we haar verhaal leren kennen.

Advertisement

Op 17-jarige leeftijd behaalde ze haar privé vliegbrevet: "Ik kan niet autorijden, maar ik kan wel vliegen"

Op 17-jarige leeftijd behaalde ze haar privé vliegbrevet: "Ik kan niet autorijden, maar ik kan wel vliegen"

KABB FOX San Antonio/Youtube

De jaren van het lyceum worden gekenmerkt door nieuwe ontdekkingen, de zoektocht naar de eigen identiteit en de plek die men wil vinden in de wereld. Veel tieners hebben in deze levensfase nogal wat twijfels en zijn zich nog niet volledig bewust van wat ze willen van hun toekomst: de jonge Nathalia Filgueiras behoort echter niet tot hen en heeft laten zien dat ze niet alleen duidelijke ideeën heeft, maar ook dat ze ze al vroeg in de praktijk wil brengen. Als iemand in werkelijkheid meestal tegen het einde van het lyceum een rijbewijs haalt, behaalde zij iets heel anders.

Het brevet dat het meisje heeft verworven, is in feite niet bepaald het gebruikelijke: Nathalia heeft besloten vliegtuigen te leren besturen in plaats van auto's. De “alternatieve” studente van de West Boca Raton High School, Palm Beach, Florida, verraste iedereen met haar verlangen dat zo anders was dan dat van haar klasgenoten. Terwijl de meeste scholieren van het lyceum ervan dromen om uit te blinken in de sport, populair te worden of door de straten te rijden in een dure auto, wil Nathalia op 17-jarige leeftijd het luchtruim in. Na hard werken bereikte ze met enorme voldoening haar doel: het behalen van haar privé vliegbrevet nog vóór het behalen van haar "standaard" rijbewijs. Dit wekte enige ironie op, waarop de jonge vrouw echter op dezelfde manier reageerde: "Ik ben er trots op omdat mensen tegen me zeggen 'oh, je kunt niet autorijden' en ik antwoord: 'Ja, maar ik kan vliegen'".

Advertisement

Ze heeft nog geen vergunning, maar ze kan privé-vliegtuigen besturen: haar plannen

Ze heeft nog geen vergunning, maar ze kan privé-vliegtuigen besturen: haar plannen

KABB FOX San Antonio/Youtube

De leerling schreef zich in 2020 in voor de Ground School, maar haar vader, die sinds 2018 een piloot “voor zijn plezier” is, heeft haar ook geholpen bij haar onderneming en bij haar kennis van de concepten. De grondtraining kan twee tot drie jaar duren en omvat de studie van boeken om tests en vluchtsimulaties te doorstaan ​​via video tools, drones en technologisch geavanceerde apparaten. Vervolgens begint de oefenperiode, die minimaal veertig uur vliegen in gezelschap van een instructeur en tien uur zelfstandig omvat, voordat het eindexamen wordt afgelegd. Nathalia heeft 88 vlieguren verzameld.

“Ik vind het leuk om anders te zijn dan anderen. Sommige mensen vinden het vreemd dat ik vliegtuigen kan besturen, maar geen auto kan rijden. Veel mensen vinden dat grappig.” Met de vergunning mag de jonge vrouw alleen of met passagiers door het hele land vliegen, maar zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen. Haar ultieme missie is om ​​privéjet piloot te worden of lijnvluchten te vliegen. Hoewel ze liever voorrang gaf aan het vliegbrevet dan aan het rijbewijs dat meer typisch is voor haar leeftijd, is ook voor haar de tijd aangebroken om vrij in een auto te kunnen reizen, ze gaat binnenkort dan ook rijexamen doen.

Wie anders kan op haar leeftijd zeggen zowel te kunnen autorijden als vliegen?

Advertisement