Op slechts 14-jarige leeftijd slaagde hij voor de test om de medische faculteit te betreden, door zich op de 22e plek in de ranglijst te plaatsen

Janine image
door Janine

22 Juli 2022

Op slechts 14-jarige leeftijd slaagde hij voor de test om de medische faculteit te betreden, door zich op de 22e plek in de ranglijst te plaatsen
Advertisement

Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan een tiener denkt? Misschien videogames, voetbalwedstrijden, middagen doorgebracht met vrienden die spelen en kletsen over leeftijdsgebonden onderwerpen. Allemaal dingen die we allemaal min of meer hebben meegemaakt rond de leeftijd van 12 of 13 jaar. Eenvoudige en zorgeloze dingen die gepaard gaan met vrijetijdsbesteding buiten school.

Dingen die de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen ook doet, maar waar hij nog iets aan toevoegt. Caio houdt van vrije tijd, maar waar hij nog meer van houdt, is studeren en dit bracht hem ertoe door te gaan, een van de beste studenten ter wereld te worden en voor de test te slagen voor geneeskunde om naar de universiteit te gaan. Geloof je het niet? Dan heb je het mis, want deze 14-jarige is een echt wonder en we vertellen je over zijn "korte" evolutie.

via Roma News

Advertisement

Caio Temponi is een 14-jarige Braziliaanse jongen die ondanks zijn jonge leven iedereen sprakeloos heeft gemaakt vanwege zijn schoolprestaties. In het tweede jaar van het lyceum volgt Caio eigenlijk al de lessen van het derde jaar omdat zijn voorbereiding hoger is dan zijn leeftijdsgenoten. In veel interviews waarin zowel hij als zijn familie als hoofdrolspelers werden gezien, bekende moeder Laurismara: "We realiseerden ons dat hij speciaal was toen hij nog klein was. Hij ging nog naar de kleuterschool, toen hij ons verraste door alle tafels in een enkele dag te kunnen onthouden - zei de vrouw - We waren geschokt. Het was ongelooflijk wat er gebeurde".

De vooruitgang die de jongen in recordtijd boekte, was echter niet alleen positief voor zijn ouders, want ze zorgden er altijd voor hem onder controle te houden met specialistische bezoeken, om ervoor te zorgen dat er niets aan de hand was. Gelukkig had Caio niets anders dan een briljante intelligentie die hem als tiener ertoe bracht de toelatingstest voor de medische faculteit te halen en een luchtcadet te worden, evenals vele andere talrijke onderscheidingen.

Advertisement
gabaritandocaiotemponi/Instagram

gabaritandocaiotemponi/Instagram

Ongelooflijke ondernemingen waarin Caio zich met lichaam en ziel heeft gestort. Met de bedoeling zijn kennis te vergroten, gaat hij elke avond rond 22.00 uur naar bed om vroeg op te kunnen staan ​​en om 7 uur te kunnen studeren. "Ik ben in alles geïnteresseerd - zei de jongen - Er is niets dat ik niet leuk vind, ook al zijn wiskunde en natuurkunde de dingen waar ik het meest van hou. Als ik groot ben, ben ik van plan arts en rechter te worden, zodat ik mezelf financieel kan onderhouden, maar ik wil ook iets doen om andere mensen te helpen." Een geweldige voorbereiding die Caio beschikbaar heeft gesteld aan anderen door een YouTube-kanaal te maken om gratis wiskundelessen te delen die hij zelf geeft.

Kortom, deze jongen is niet alleen begaafd met een groot intellect, maar ook met een sterke vrijgevigheid en altruïsme die, daar zijn we zeker van, van hem een ​​speciaal persoon zullen maken - meer dan hij al is - denk je ook niet?

Advertisement