25-jarige gehandicapte jongen vindt voor het eerst werk: "Ik laat me niet tegenhouden door mijn handicap!"

Janine image
door Janine

28 September 2021

25-jarige gehandicapte jongen vindt voor het eerst werk: "Ik laat me niet tegenhouden door mijn handicap!"
Advertisement

Een gehandicapte is veel meer dan zijn handicap en de jonge Justin G laat nooit een kans voorbijgaan om degenen die net als hij een handicap hebben en de rest van de wereld eraan te herinneren. De 25-jarige jongeman lijdt aan het 22q11.2 deletiesyndroom, een aandoening die wordt veroorzaakt door een chromosoomafwijking die een aangeboren afwijking veroorzaakt; de effecten van dit syndroom zijn talrijk en omvatten hartaandoeningen, afwijkingen aan het gehemelte, gezichtsdysmorfisme, ontwikkelingsachterstand en immuundeficiëntie. Kortom, voor degenen die er last van hebben, is het leven niet erg gemakkelijk. Justin G heeft echter geweldig nieuws te delen met het web: hij heeft zijn eerste baan gevonden, op zijn 25e! Een zeer belangrijke mijlpaal om te vieren, ook om iedereen eraan te herinneren dat een handicap geen beperking van het leven hoeft te zijn.

via Twitter / syndrome22q1

Advertisement
Twitter / syndrome22q1

Twitter / syndrome22q1

Deze jongen uit Boston heeft moeite met spreken, leren en ook hartaandoeningen, maar hij liet zich nooit ontmoedigen door deze obstakels. Al in 2020 had de jongeman een video gedeeld waarin hij gehandicapten aanspoorde om niet op te geven:

"Ik heb speciale behoeften", maar het maakt niet uit of mijn hart anders is dan dat van jou of mijn brein anders is of dat ik een ander lichaam heb of dat mijn stem anders is, want ik weet dat ik alles kan doen wat ik wil. Laat je handicap niet de controle overnemen, alleen jij hebt de touwtjes in handen."

Advertisement
Twitter / syndrome22q1

Twitter / syndrome22q1

Zijn post werd destijds ook gedeeld door de beroemde acteur Mark Hamill, Luke Skywalker in de Star Wars-filmsaga: "Goed gezegd Justin! Als je in jezelf gelooft, is ALLES mogelijk", schreef hij in reactie op de tweet van de man.

Op sociale media wordt Justin veel gevolgd en aangemoedigd door zijn community en toen hij aankondigde dat hij eindelijk zijn eerste baan had gevonden, feliciteerde iedereen hem oprecht.

"Ik heb een baan, ik begin volgende week, ik ben sprakeloos en ik weet niet wat ik moet zeggen, maar “laten we het vieren", dit is mijn eerste baan in mijn hele leven, ik laat me niet tegenhouden door mijn handicap! " schreef Justin.

De reactie van zijn community was werkelijk omhullend en geruststellend, zozeer zelfs dat hij dergelijke steun niet verwachtte. Nu zijn we er nog zekerder van dat niets en niemand hem zal stoppen: geweldig Justin!

Advertisement