Ze kussen elkaar voor het eerst op hun trouwdag: “het was gênant”

Janine image
door Janine

06 December 2023

Ze kussen elkaar voor het eerst op hun trouwdag: “het was gênant”
Advertisement

Het huwelijk is een van de belangrijkste momenten in het leven. Je voegt je officieel bij je geliefde en bezegelt een duurzame en prachtige band. Degenen die daarvoor kiezen, kunnen alleen maar wachten tot die dag aanbreekt om zichzelf eindelijk tot man en vrouw te kunnen verklaren. Natuurlijk is de moderniteit ons, vergeleken met lang vervlogen tijden, gewend om niet op dat moment te wachten voordat we met onze partner kunnen samenwonen en elk moment van ons leven met hem kunnen delen. Soms is de bruiloft bijna een pure formaliteit, mooi, maar toch.

Dit was niet het geval voor het stel waarover we je willen vertellen, dat die dag met nog grotere ongeduld afwachtte om een ​​precieze reden: hun eerste kus. Laten we eens kijken naar de redenen voor deze keuze.

Een moedige keuze

Een moedige keuze

Wayne Sarah Patriquin/Facebook

Sarah en Wayne Patriquin waren pas 16 en 17 jaar oud toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten op een schoolkamp. De twee vonden elkaar onmiddellijk leuk en begonnen elkaar op de een of andere manier het hof te maken. Ze spraken elkaar via Facebook en hadden hun eerste date. Maar er ontstond geen relatie totdat ze, na een paar jaar, besloten dat de tijd was gekomen om zichzelf openlijk te verklaren en te besluiten samen te zijn.

Een gevoel dat vredig, kalm en zonder dat een van beiden overhaastig was, ontstond. Hun sereniteit was zo groot dat het hen ertoe bracht een belangrijke beslissing te nemen: niet alleen zouden ze niet te intiem worden tot de trouwdag, maar ze zouden zelfs hun eerste kus niet uitwisselen.

Advertisement

Ver weg van verleidingen...

Ver weg van verleidingen...

Wayne Sarah Patriquin/Facebook

Een keuze die verband houdt met hun religieuze geloof: "We besloten niet te kussen om niet in de verleiding te komen om nog verder te gaan - zei Sarah - Tijdens de verloving waren we bijna altijd in een groep of met familie, dus we kwamen niet in de verleiding om fysiek contact te laten plaatsvinden - verklaarde ze - We omhelsden elkaar, we knuffelden, maar meer niet. Het was moeilijk, maar ik ben trots op wat we deden en ik zou het opnieuw doen. Toen de trouwdag aanbrak en we onze eerste kus uitwisselden, was het vreemd en zelfs een beetje gênant, en het duurde maar een paar seconden."

Maar de tijd heeft hen de kans gegeven om elkaar beter te leren kennen, een grotere intimiteit aan te gaan en zich uiteindelijk volledig medeplichtig te voelen. Een liefdesverhaal dat er ook toe leidde dat ze een prachtig klein meisje kregen. Geboren na drie jaar van pogingen en mislukkingen, is het kleine meisje eindelijk gearriveerd in het gezin Patriquin.

De weg voor een langdurige relatie

De weg voor een langdurige relatie

Wayne Sarah Patriquin/Facebook

"Sarah wilde heel graag dat onze eerste kus op de trouwdag zou zijn - zei Wayne - ik wilde haar al mijn liefde tonen, dus ik deed niets anders dan accepteren en wachten. Het was het waard".

Een overeenkomst die hen blijkbaar nooit met elkaar in conflict heeft gebracht, integendeel. Het lijkt erop dat het wachten niets anders heeft gedaan dan hun gevoelens te hebben vergroot en hen naar een gezonde, stabiele en duurzame relatie heeft geleid. Maar weten we zeker dat niet fysiek dichtbij komen, zelfs niet voor een kus, de beste keuze is om een ​​goede relatie op te bouwen?

Wat vind jij?

Advertisement