14-jarige betrapt toen hij afval op straat gooide: de straf van zijn moeder was voorbeeldig

Janine image
door Janine

09 December 2023

14-jarige betrapt toen hij afval op straat gooide: de straf van zijn moeder was voorbeeldig
Advertisement

Het opvoeden van kinderen is niet eenvoudig en er zijn veel dingen waarmee rekening moet worden gehouden om er zo goed mogelijk in te slagen. We horen vaak dat alles afhangt van de ouders, maar soms lijkt het erop dat dit niet het geval is en kunnen situaties en bedrijven ook bepaald gedrag beïnvloeden. Niet dat dit de “misstappen” van kinderen en jongeren rechtvaardigt, maar het geeft gewoon stof tot nadenken om te begrijpen hoe je met elk facet het beste kunt omgaan.

Wat moet je bijvoorbeeld doen bij slecht gedrag van je kind? Elke ouder weet hoe ze hem hebben opgevoed, welke waarden hij aan hem heeft doorgegeven en hoe hij het beste kan handelen om hem te laten begrijpen wat hij verkeerd heeft gedaan en hem te helpen dit op te lossen.

Advertisement

Een verontrustende ontdekking

Een verontrustende ontdekking

JE/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0 DEED - Noth the actual photo

De moeder die centraal staat in dit verhaal werd zich bijvoorbeeld bewust van het wangedrag van haar zoon en besloot dienovereenkomstig te handelen, waarbij ze hem een ​​voorbeeldige straf oplegde.

Stacey Robinson was geschokt toen ze haar zoon Louie herkende op een foto die in 2019 op Facebook werd geplaatst. Geheel toevallig bekeek de vrouw de shares van een groep, Crimewatch Wirral, toen ze las over een persoon die klaagde over wat een groep jongeren had gedaan. Volgens de post hadden de jongens eten en afval op straat gegooid, vlakbij een bar, en liepen ze achteloos weg terwijl ze het afval achterlieten: "als deze jongens van jou zijn, hoop ik dat je trots op ze bent" - staat in het bericht.

Toen ze deze woorden zag en naar de gedeelde foto keek, was de vrouw sprakeloos toen ze haar zoon herkende, en ze voelde zich gekwetst. Zonder aarzelen besloot ze vervolgens het heft in eigen handen te nemen.

Advertisement

Hoe je je moet verontschuldigen

Hoe je je moet verontschuldigen

Pexels

Moeder Stacey erkende de fout van de 14-jarige en koos ervoor om niet te zwijgen, maar te reageren op de post: “De jongen in het roze shirt is mijn 14-jarige zoon – reageerde ze op de post – Zo is hij niet opgevoed en het spijt me, dus morgen gaat hij niet naar school, maar hij brengt de hele dag door met het opruimen van afval op straat en het maakt me niet uit of het zonnig of regenachtig is, hij moet het doen."

Een manier om onmiddellijk haar excuses aan te bieden aan iedereen die het bericht had gezien en dit slechte gedrag veroordeelde. De jongen zou er dus niet mee weg zijn gekomen, maar zou de hele dag bezig zijn geweest om de fout te verhelpen. Niet alleen dat, moeder Stacey was vastbesloten om het wangedrag volledig te begrijpen, en daarom wendde ze zich tot de eigenaren van de bar waarvoor haar zoon het eten had gegooid.

"Als er een medewerker is die mij wil schrijven, doe dat dan alsjeblieft - zei de vrouw - We zouden het op zaterdag of zondag kunnen organiseren, zodat mijn zoon zichzelf beschikbaar kan stellen en zich kan verontschuldigen voor wat hij niet had moeten doen. Hij zou een dag lang de afwas kunnen doen - schreef ze - of de vloer kunnen vegen en dweilen, wat er maar te doen is. Ik bied nogmaals mijn excuses aan, want degene op de foto's is niet de jongen die ik heb grootgebracht."

Het belang van opvoeden

Mevrouw Robinson hield zich aan haar woord en controleerde of haar zoon daadwerkelijk afval op straat verzamelde en plaatste foto's van de "werkdag" op internet, als bewijs van de straf die hij kreeg. Hoewel haar zoon Louie zichzelf probeerde vrij te pleiten en beweerde dat zijn gedrag verkeerd was begrepen, luisterde zijn moeder hier niet naar en gaf hem de straf die zij dacht dat hij verdiende.

Een gedrag dat voor velen voorbeeldig was en een waarschuwing voor ieder kind en elke ouder. De opvoeding van jongeren is van fundamenteel belang en mag absoluut niet worden verwaarloosd. Natuurlijk kunnen andere factoren het handelen van kinderen beïnvloeden, maar dit is geen excuus; ouders moeten hen altijd de fout kunnen laten begrijpen en, indien mogelijk, proberen deze te verhelpen.

Wat vind jij van de keuze van deze moeder, zou jij op dezelfde manier hebben gehandeld?

Advertisement