Een liefde die voorbij de leeftijd gaat: Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones vieren 23 jaar huwelijk

Janine image
door Janine

21 December 2023

Een liefde die voorbij de leeftijd gaat: Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones vieren 23 jaar huwelijk
Advertisement

De wereld van entertainment wordt vaak gekenmerkt door korte, vluchtige relaties, flitshuwelijken en grote schandalen, maar zo nu en dan ontstaan ​​er blijvende liefdesrelaties die de tand des tijds doorstaan.

Eén daarvan is die van Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones, twee Hollywood-iconen die onlangs hun 23-jarig huwelijk vierden. Hun liefdesverhaal fascineerde het publiek en bewees dat liefde elke uitdaging kan overwinnen en intact kan blijven ondanks de druk van roem en de verleidingen van de showbusiness.

Advertisement

Het liefdesverhaal van Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones

Niet veel mensen zouden hebben gedacht dat hun huwelijk, dat plaatsvond in de jaren 2000, stand zou houden. Enige tijd daarvoor had de acteur, die al een Hollywood-icoon was geworden, er met alle macht op aangedrongen om met de actrice te daten, maar ze was terughoudend. De reden? De eerste keer dat ze Michael ontmoette, geloofde de beeldschone Catherine niet dat ze op date ging met de al bekende acteur en filmproducent: ze dacht dat ze alleen over werk zouden praten.

In plaats daarvan had de man haar bekend dat hij verliefd was geworden en dat hij een gezin met haar wilde stichten... het was dus beslist geen zakelijke bijeenkomst. Beiden zijn geboren in dezelfde maand en op dezelfde dag, 25 september, maar met 25 jaar verschil! Om deze reden was de actrice een beetje terughoudend bij een dergelijke ontmoeting, maar Douglas was erin geslaagd haar over te halen om op zijn minst contact te houden en de twee hadden een sterke vriendschap opgebouwd, vaak aan de telefoon.

Uiteindelijk, om precies te zijn in 2000, trouwden de twee in het Plaza Hotel in New York na ongeveer een jaar. Mensen waren echter zeer wantrouwend over het lot van dat stel met zo’n groot leeftijdsverschil en dachten dat ze het niet lang samen zouden volhouden. Ze hadden het mis.

Advertisement

Het geheim van hun huwelijk

Het geheim van hun huwelijk

@michaelkirkdouglas/Instagram

Meer dan twintig jaar later zijn ze nog steeds samen en lijken ze gelukkiger dan ooit! Onlangs vierde het stel hun 23e trouwdag door tedere berichten uit te wisselen op sociale media: "we vieren 23 jaar huwelijk. Beste Michael, de Nobelprijs voor de Vrede wacht op je. Ik hou van je...", schreef de nu 54-jarige op charmante wijze op haar Instagram-profiel.

"Gefeliciteerd met ons 23-jarig jubileum, mijn liefste! Ik kan niet wachten tot de 24e aanbreekt!", schreef de 79-jarige aan wie zijn vrouw reageerde door te zeggen: "Ik hou van je, lieverd, moge onze dans nooit eindigen".

Het is een langdurig huwelijk dat echter zeker niet vrij was van problemen van een zeker belang: het paar zou zeer moeilijke momenten hebben doorgemaakt met een ernstige ziekte, die gelukkig door de acteur is overwonnen, en een onstabiele mentale toestand van de actrice, die naar een rehabilitatiecentrum zou zijn gebracht.

Toch hebben de twee sterren dit alles en meer overwonnen door verenigd te blijven: "we hebben onze relatie genezen omdat we allebei vochten om bij elkaar te blijven, we hebben elkaar toegewijd en gesteund. Nu zijn we empathischer, gevoeliger en wijzer dan voorheen", zou Michael hebben verklaard. Nu is het gezin, bestaande uit hun twee kinderen Dylan en Carys, hechter dan ooit en schrijft hun sterke band toe aan een relatie waarin communicatie en vrijheid de belangrijkste fundamenten zijn waarop het is gebaseerd en waardoor het blijft bloeien. Wat denk jij ervan?

Advertisement