De moeder van de bruidegom maakt het web woedend met haar kledingkeuze

Janine image
door Janine

17 December 2023

De moeder van de bruidegom maakt het web woedend met haar kledingkeuze
Advertisement

De dochter besloot Reddit om advies te vragen over de jurk die haar moeder koos voor de bruiloft van haar broer. "Mijn moeder wil het dragen naar de bruiloft van mijn broer en toekomstige schoonzus...", schreef ze in de post. Wat is het probleem? De jurk heeft wel roze en beige bloemen, maar de achtergrond is volledig wit Bovendien is het een jurk tot op de grond, beslist ongeschikt voor een bruiloft, een dag waarop de bruid in het middelpunt van de belangstelling moet staan ​​en wit draagt.

Hoe reageerde men op internet?

Hoe reageerde men op internet?

Reddit/Beatrixy-1988

Reddit-gebruikers begonnen onmiddellijk te reageren op het bericht en verklaarden dat de jurk absoluut niet geschikt was voor de gelegenheid. Ook nadat ze de accessoires had gedeeld die de vrouw van plan was toe te voegen – een vest, hoed en lichtroze pumps – veranderden ze niet van gedachten. Bovendien hoorde de dochter later dat de door haar moeder gekozen jurk afkomstig was uit een bruidsatelier.

Advertisement

Hoe de situatie op te lossen?

Hoe de situatie op te lossen?

Reddit/Beatrixy-1988

Volgens de vrouw leek het erop dat de broer en de toekomstige bruid niets hadden gezegd over de situatie, maar veel gebruikers gingen ervan uit dat dit alleen was om de confrontatie te vermijden en geen ongemak te creëren, en stelden voor dat de vrouw er zelf haar moeder mee moest confronteren en haar adviseren dat het beter zou zijn geweest om een ​​nieuwe jurk te kiezen en de bruid de enige te laten zijn die op zo'n belangrijke dag wit droeg. Gelukkig had de moeder de aankoop nog niet bevestigd, waardoor de mogelijkheid openbleef om haar beslissing alsnog te kunnen wijzigen.

Welke kleuren moeten vermeden worden bij bruiloften?

Welke kleuren moeten vermeden worden bij bruiloften?

Pixabay

In veel culturen zijn er tradities en overtuigingen die van invloed zijn op de kleurkeuze die bruiloftsgasten moeten vermijden. Het is echter belangrijk op te merken dat deze regels van cultuur tot cultuur kunnen verschillen en ook kunnen afhangen van de persoonlijke voorkeuren van de bruid en bruidegom. Hier zijn enkele voorbeelden van kleuren die in deze omstandigheden als ongepast kunnen worden beschouwd. Wit: traditioneel wit is de kleur die gereserveerd is voor de bruid. Het dragen van wit als gast kan als een slechte smaak worden beschouwd, omdat het een poging kan lijken om de aandacht van de bruid te stelen. Zwart: in veel westerse culturen wordt zwart traditioneel geassocieerd met rouw. De afgelopen jaren is zwart echter acceptabeler geworden op bruiloften, vooral tijdens avond- of winterevenementen. Fel rood: in sommige culturen wordt rood geassocieerd met geluk en voorspoed. In andere culturen kan rood echter als te opvallend worden beschouwd of te veel aandacht trekken. Kleuren die te fel of te helder zijn: over het algemeen is het raadzaam om extreem felle kleuren te vermijden die de bruid en bruidegom zouden kunnen afleiden of de algemene harmonie van het evenement zouden kunnen verstoren. Kleuren die lijken op de jurk van de bruid.: als je de details van de jurk van de bruid kent, is het beter om kleuren te vermijden die er te veel op lijken om niet met elkaar te concurreren.

In ieder geval is het altijd raadzaam om, voordat je kleding voor een bruiloft kiest, de voorkeuren van het bruidspaar te kennen of de instructies op te volgen die in de informatie op de uitnodiging staan ​​vermeld.

Advertisement