De jurk die een gast voor de bruiloft heeft uitgekozen, is overdreven: “heb je niets anders om aan te doen?”

Janine image
door Janine

23 December 2023

De jurk die een gast voor de bruiloft heeft uitgekozen, is overdreven: “heb je niets anders om aan te doen?”
Advertisement

Wat moet je wel of niet dragen op een bruiloft? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze een uitnodiging ontvangen voor het huwelijk van vrienden en familieleden, maar die niet altijd eenvoudig te beantwoorden is. Allereerst moet er rekening mee worden gehouden hoe het bruidspaar zichzelf zal presenteren, maar een algemeen idee is dat zeker geen van de gasten iets wits of lichts mag dragen. Alleen de bruid mag die kleur dragen en opvallen tijdens de bijzondere gebeurtenis.

Maar de outfit wordt niet alleen op basis hiervan gekozen: er zijn veel factoren en soms is het ingewikkeld. De vrouw in het middelpunt van dit verhaal wilde bijvoorbeeld een foto delen van de jurk die ze had uitgekozen om er wat meningen over te krijgen.

Advertisement

Welke jurk draag je voor een bruiloft?

Welke jurk draag je voor een bruiloft?

Rachel Coleman/Flickr - Not the actual photo

We zeiden dus, dat als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, je absoluut moet vermijden dat je je in het wit kleedt, om de aandacht niet van de bruid af te leiden. Maar je moet ook begrijpen wat de juiste jurk is en veel hangt af van de tijd van het jaar, het tijdstip van de dag, waardoor je een verschillende outfit kiest, afhankelijk van of de ceremonie overdag of 's avonds is, van de persoon die het zal dragen en van vele andere factoren.

Daarom is het helemaal niet eenvoudig om tot de uiteindelijke keuze te komen. Daarom proberen we altijd de mening van onze dierbaren te vragen. De vrouw in het middelpunt van dit verhaal koos er bijvoorbeeld voor om op het Reddit-portaal advies te vragen over haar kledingkeuze. De foto van de jurk overtuigde de gebruikers echter niet, en velen legden uit waarom.

Advertisement

Iedereen vond het een beetje te...

Iedereen vond het een beetje te...

Reddit

Op de foto wordt een detail benadrukt: de halslijn. Heel diep en overvloedig, buitensporig om aan een bruiloft deel te nemen. De jurk zelf past, zoals verschillende mensen hebben gezegd, goed, is erg mooi en elegant, maar de halslijn niet. "De jurk is prachtig en ik hou van die kleur, maar de halslijn is niet geschikt voor een bruiloft, heb je verder niets om te laten zien?" - schrijft een persoon die geïnteresseerd is in het concreet bieden van hulp aan de auteur van het bericht.

"Ik denk niet dat de halslijn een groot probleem is, het feit is dat het je decolleté niet goed ondersteunt, het zou het meer moeten omvatten, dan zou het perfect zijn" - merkt een ander op. "Nee, het is niet geschikt, je zou in het middelpunt van de belangstelling staan ​​en niet vanwege iets positiefs" - is te lezen.

Kortom, de door de vrouw gepresenteerde jurk haalde het niet en haar werd geadviseerd om voor een alternatieve keuze te gaan

De ideale keuze

Het ideaal is om bij deelname aan een dergelijk evenement niet mooier te lijken dan het bruidspaar, om sober maar elegant te zijn, om het niet te overdrijven en om je aan te passen aan de door de echtgenoten gekozen stijl, waardoor alles harmonieuzer wordt.

Wat vind jij van de jurk die de vrouw draagt: overdreven of had het best gekund?

Advertisement