Moeder gooit zwangere 17-jarige dochter het huis uit: “het spijt me, maar ik heb andere plannen voor mijn pensioen”

Janine image
door Janine

03 Januari 2024

Moeder gooit zwangere 17-jarige dochter het huis uit: “het spijt me, maar ik heb andere plannen voor mijn pensioen”
Advertisement

Moeder en dochter kunnen beste vriendinnen voor het leven zijn of eeuwige rivalen. Hoewel een moeder haar kroost altijd een warm hart toedraagt, moeten we rekening houden met bepaalde contexten: soms zijn er situaties die alle grenzen kunnen overschrijden en daarom niet door iedereen worden toegelaten, die als het ware onverteerbaar zijn.

Zoals in het verhaal dat we je nu gaan vertellen: een volwassen vrouw heeft in feite besloten om stevig stelling te nemen tegen haar tienerdochter en is niet bereid om compromissen te sluiten om haar te helpen.

Het verhaal dat leidde tot de onvermijdelijke ruzie

Het verhaal dat leidde tot de onvermijdelijke ruzie

Dragana_Gordic/Freepik

De vrouw in kwestie schreef op een online forum en vroeg de gebruikers van dat forum of haar categorische en onvermurwbare mening niet te hard was voor haar dochter. Dit zijn de feiten.

"Ik ben een vrouw van een zekere leeftijd, ik ben onlangs met pensioen gegaan, en ik heb een groot probleem met mijn dochter: ze raakte zwanger toen ze pas 17 was en nu verwacht ze dat ik en haar vader haar helpen met de baby die ze over een paar maanden op de wereld zal brengen, maar ik heb andere plannen", vertelt de moeder van het jonge meisje.

Mijn man gaat over 11 maanden met pensioen en ja, we tellen de dagen af omdat we ernaar uitkijken dat we allebei vrij zijn”, voegde ze eraan toe.

Alles leek echter te veranderen door het nieuws van de zwangerschap van de tiener. De vrouw heeft echter toegegeven dat ze niet van plan is om haar plannen te veranderen en vindt dat dit een groot onrecht zou zijn: ze is al moeder geweest en nu wil ze niets liever dan van haar pensioen genieten zoals zij dat wil. Maar de dochter, die er absoluut van overtuigd is het kind te houden, was erg teleurgesteld in haar moeder...

Advertisement

De reacties van gebruikers

De reacties van gebruikers

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

"Ik ga een baan zoeken!" had de jonge vrouw uitgeroepen toen haar gevraagd werd hoe ze op haar leeftijd voor een baby moet zorgen. "En wie zorgt er dan voor het kind terwijl jij werkt?”, had de vrouw uiteindelijk gezegd, terwijl ze haar dochter in het nauw dreef.

Natuurlijk had het meisje geantwoord dat ze in dit opzicht hulp verwachtte van haar ouders. Dus toen het meisje ontdekte dat haar moeder niet van plan was om voor haar kleinkind te zorgen, was ze even verbaasd als verbitterd en gefrustreerd. Nu vraagt de vrouw zich af of ze er verkeerd aan heeft gedaan haar dochter te vertellen dat ze tot voor de geboorte van het kind de tijd krijgt om een baan te vinden en daarna een nieuw onderkomen.

Haar man bevindt zich in moeilijkheden en wil zijn dochter niet wegsturen, maar zijn vrouw onthulde dat ze zijn steun wil: "het is niet eerlijk voor ons allebei," zei ze.

Internetgebruikers hadden gemengde meningen over deze delicate kwestie: "Ik denk dat het volledig in het recht van je dochter ligt om te kiezen of ze het kind wil houden of niet," schreef iemand, "Ik begrijp hoe gevoelig de kwestie is, maar als het meisje volwassen genoeg is om moeder te worden, zou ze ook volwassen genoeg moeten zijn om te begrijpen dat ze de hulp van haar ouders niet als vanzelfsprekend kan beschouwen”, merkte een ander op. Velen hebben er ook op gewezen hoe moeilijk het voor de 17-jarige zal zijn om een baan te vinden die goed genoeg betaalt en verenigbaar is met de behoeften van een nieuwe moeder... Wat vind jij?

Advertisement