Cameron Diaz zegt dat ze in een andere kamer slaapt dan haar man: “er is niets vreemds aan”

Janine image
door Janine

05 Januari 2024

Cameron Diaz zegt dat ze in een andere kamer slaapt dan haar man: “er is niets vreemds aan”
Advertisement

Gewoontes zijn vaak moeilijk te veranderen en als we iemand zich anders zien gedragen, zijn we verrast en geïntrigeerd. Een voorbeeld van een vaste sociale gewoonte is het delen van een slaapkamer met je partner; we vinden het vanzelfsprekend dat een samenwonend stel samen een slaapkamer en een tweepersoonsbed deelt. Maar is dit echt altijd zo?

Advertisement

Voor Cameron Diaz lijkt het anders te zijn

Voor Cameron Diaz lijkt het anders te zijn

GabboT/Flickr-CC BY-SA 2.0

Het komt voor dat de eerste mensen die ons verbazen beroemdheden zijn. De bekende Amerikaanse actrice Cameron Diaz verklaarde tijdens een interview dat ze in een aparte kamer slaapt van haar man Benji Matten. Het blijkt dat ze allebei een privé-kamer hebben en een tweepersoonskamer die ze kunnen delen wanneer ze willen. Cameron Diaz stelt ook dat ze deze mening altijd al heeft gehad, ook vóór haar huwelijk.

Deze "scheiding" is absoluut niet te wijten aan relatieproblemen bij het paar, integendeel! Alles lijkt voorspoedig te gaan, de twee kregen in 2020 een dochter en zijn gelukkiger dan ooit. Ze delen het huis zoals elk gezin, 's nachts hebben ze gewoon hun eigen privacy in een privé-slaapkamer.

Het is duidelijk dat ze niet het enige stel in de entertainmentwereld zijn dat deze beslissing heeft genomen, ook David en Victoria Beckham hebben gezegd dat ze in aparte kamers slapen. Het lijkt erop dat ze deze beslissing in 2017 hebben genomen toen ze naar hun nieuwe huis verhuisden, dat zo groot is dat het hen op het idee bracht hun eigen privéruimte te creëren. Ook in hun geval lijkt het geen probleem te zijn voor de relatie, ze leven sereen en delen de rest van de dag momenten samen.

Advertisement

Elk land heeft zijn eigen gebruiken

Elk land heeft zijn eigen gebruiken

User: (WT-shared) Jpatokal at wts wikivoyage/Wikimedia Commons-GNU Free Documentation License

Apart slapen gebeurt niet alleen in uitzonderlijke gevallen, in sommige delen van de wereld kan het zelfs de norm zijn. Japan is daar bijvoorbeeld een van; hoewel de huizen meestal niet erg ruim zijn, is het niet ongebruikelijk dat stellen apart slapen. De Japanners hechten veel waarde aan slaap, voor hen is het erg belangrijk om te rusten en niet gestoord te worden.

Er zijn echter verschillende redenen voor deze gewoonte, ten eerste het verschil in werktijden, het gebeurt vaak dat een van de twee partners heel vroeg moet opstaan of heel laat thuis komt, dus om elkaar niet te storen slapen ze gewoon in een andere kamer.

Een andere bijzondere gewoonte is dat kinderen vaak bij hun moeder slapen, dus vanwege kwesties van ruimte is het niet ongewoon dat de vader besluit om in een ander bed te slapen.

Tot slot is het traditionele Japanse bed, de futon, alleen geproduceerd als eenpersoonsbed, dus stellen die deze matras gebruiken zijn verplicht om apart te slapen.

Apart slapen kan echte voordelen opleveren

Apart slapen kan echte voordelen opleveren

Pixabay

Zoals we gezien hebben, is het helemaal niet zeker dat de keuze om apart te slapen ingegeven wordt door problemen in de relatie. Vaak kan het zelfs nuttig zijn, omdat apart slapen alle negatieve aspecten van het delen van een bed en een kamer vermijdt. Je hoort je partner niet snurken, bewegen of de dekens pakken. Je slaapt rustig en diep, wat je energie geeft voor de nieuwe dag en gemoedsrust.

Een eigen kamer geeft je alle privacy die je nodig hebt en je zult meer tijd voor jezelf hebben, terwijl je relatie met je partner er ook baat bij kan hebben.

Het blijft echter een beslissing die je samen moet nemen en delen.

Advertisement