Schoondochter verbijsterd na telefoontje: “mijn schoonmoeder verkoopt mijn kunst zonder mijn toestemming”

Janine image
door Janine

09 Januari 2024

Schoondochter verbijsterd na telefoontje: “mijn schoonmoeder verkoopt mijn kunst zonder mijn toestemming”
Advertisement

Trouwen is niet alleen een daad waarmee de liefde van een stel wordt bezegeld: daarnaast creëert het ook de onvermijdelijke verbintenis tussen twee families. Je krijgt dus vaak te maken met de familieleden van je man of vrouw, wat soms tot vervelende verhalen leidt...

Zoals de hoofdpersoon van dit verhaal: ze raakte betrokken in een situatie met haar schoonmoeder, die geen kans onbenut liet om haar artistieke vaardigheden uit te buiten. Laten we samen de details bekijken.

Het verhaal van de kunstenaar

Het verhaal van de kunstenaar

Freepik

De schoondochter vertelde over deze episode, die ze aan den lijve ondervond, via een bekend online forum. Ze beschreef de situatie waarin ze verzeild was geraakt.

Op een dag ging haar mobiele telefoon en verscheen er een onbekend nummer op het scherm, maar ze had besloten toch op te nemen. Aan de telefoon klonk de stem van een vrouw, een onbekende, die haar vol ongeduld vroeg wanneer ze aan haar schilderij zou beginnen. De vrouw, een vrij populaire kunstenares in haar stad, had haar erop gewezen dat ze het tot na Nieuwjaar druk had en gaf haar vervolgens haar prijslijst.

Volgens de vrouw, die een vriendin van haar schoonmoeder bleek te zijn, had deze haar echter verzekerd dat ze het schilderij gratis en nog voor Kerstmis zou ontvangen. Bij dat nieuws was de vrouw eerst geschokt en daarna woedend. Het was tijd voor een gesprek met haar schoonmoeder.

Advertisement

De teleurstelling van de schoonmoeder

De teleurstelling van de schoonmoeder

Freepik

Ze had nog geen tijd gehad om het nummer van de vrouw te selecteren toen de telefoon van haar man ging, zij was het, en hoewel ze het niet rechtstreeks kon horen, gaven de antwoorden van de man aan hoe ontevreden ze was.

Tijdens het gesprek was de man voor zijn vrouw opgekomen en had hij zijn moeder uitgelegd dat ze geen gratis schilderijen maakte. Maar ze had aangedrongen, ze had geklaagd en gezegd hoe teleurgesteld haar vriendin was omdat ze dat werk niet kreeg: ze was van plan het als cadeau voor iemand te gebruiken. En er was nog meer.

Uit de woorden van haar man bleek duidelijk dat deze vrouw niet haar enige vriendin was aan wie ze een schilderij had beloofd! In dit alles was onze hoofdpersoon nog nooit om iets gevraagd en leerde ze nu pas over de “geschenkopdrachten” die werden beloofd... velen gaven commentaar op deze originele kwestie.

“Ik heb vrienden die kunstenaar zijn en ik zou er nooit van dromen om een van hun creaties gratis te vragen: ik weet dat het tijd en geld kost om het te realiseren. Ik zou het ook nooit doen zonder overleg met de persoon in kwestie!" schreef een gebruiker, "Als ik jou was, zou ik een trucje met haar uithalen: laat je vriendin je schoonmoeder bellen en haar vertellen dat ze haar later in de week verwacht om het huis schoon te maken na de feestdagen, leg haar dan uit dat dat haar cadeau is dat door jou is beloofd," suggereerde een andere gebruiker. Wat vind jij?

Advertisement