Echtpaar verkoopt huis en bezittingen om 3 jaar op cruise te gaan: maar de reis gaat niet door

Janine image
door Janine

17 Januari 2024

Echtpaar verkoopt huis en bezittingen om 3 jaar op cruise te gaan: maar de reis gaat niet door
Advertisement

Het lijkt een droom om drie jaar lang de wereld rond te reizen op een cruiseschip. Dit stel was er klaar voor om alles achter te laten en op avontuur te gaan. Alles leek volgens plan te verlopen, totdat een paar dagen voor vertrek alles werd geannuleerd en het echtpaar met niets achterbleef.

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Pexels

De hoofdrolspelers in dit verhaal zijn Kara en Joe Youssef, oorspronkelijk uit Ohio, die nadat ze hoorden over de Life at Sea van Miray Cruises die op 1 november zou vertrekken, besloten al hun bezittingen, inclusief hun huizen, te verkopen om het ticket te kunnen betalen.

Het voorstel van de bedenker, Mikael Petterson, was om een ​​schip te gebruiken dat groot genoeg was om ongeveer 1.000 passagiers te vervoeren; de prijs van de hutten kon variëren van 90.000 tot 975.000 dollar. Direct na deze aankondiging, in maart 2023, kwamen er veel aanvragen en boekingen binnen, maar al een maand later begonnen de problemen. In de eerste plaats de logistieke aspecten met betrekking tot brandstof; de zorg was dat dit voor sommige routes niet voldoende zou zijn, en vervolgens problemen met betrekking tot transacties en stortingen van de klanten.

Kort daarna trok ook de bedenker Mikael zich terug uit de expeditie, en op dat moment raakte het echtpaar, nadat ze hun huizen hadden verkocht om de kaartjes van 80.000 dollar te kunnen betalen, in paniek.

Advertisement

Is alles verloren?

Is alles verloren?

Kara Youssef/Facebook

Naarmate de dagen verstreken en steeds meer passagiers zich klaarmaakten om te vertrekken, begon de situatie te verslechteren. Er werd ontdekt dat er in werkelijkheid maar zo'n honderd kaartjes waren verkocht en dat Life at Sea er nog niet in was geslaagd het schip te kopen.

Op 27 oktober, slechts 5 dagen voor vertrek, besloot het bedrijf de reis uit te stellen naar 11 november en deze te laten starten vanuit Amsterdam in plaats van Istanbul. Kort daarna werd het nog eens twee weken uitgesteld, totdat alles werd afgelast wegens gebrek aan geld en interesse.

Kara en Joe moesten de daaropvolgende maand in een hotel wonen en hopen snel het uitgegeven geld terug te krijgen. Ze hadden nooit verwacht dat dit avontuur zo'n nachtmerrie zou kunnen worden.

Waarom zijn we zo gek op reizen?

Waarom zijn we zo gek op reizen?

Pixabay

Uiteraard moeten we niet alles op één hoop gooien, maar er kan wel worden gezegd dat mensen over het algemeen heel graag reizen. De redenen die je ertoe aanzetten je koffers te pakken en te vertrekken, kunnen uiteenlopen. Nieuwsgierigheid speelt zeker een fundamentele rol, we ontdekken graag plaatsen die we nog nooit hebben gezien, nieuwe culturen en talen; de wereld is extreem heterogeen en al deze diversiteit trekt ons aan en intrigeert ons.

Tegelijkertijd is reizen een manier om los te komen van de gebruikelijke routine, tijdens het reizen moet je je aanpassen aan nieuwe omgevingen en uitdagingen. Het is absoluut stimulerend en verbetert al onze vaardigheden, het maakt ons creatiever en elke onverwachte gebeurtenis leert ons om onze probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

Er zijn geen contra-indicaties, het belangrijkste is om met een open geest te vertrekken en de reis te beleven met respect voor de natuur en de mensen die we tijdens onze avonturen zullen ontmoeten.

Advertisement