Bruid legt strikte huwelijksregels op: een van de bruidsmeisjes deelt lijst met de meest ongelooflijke regels

Janine image
door Janine

23 Januari 2024

Bruid legt strikte huwelijksregels op: een van de bruidsmeisjes deelt lijst met de meest ongelooflijke regels
Advertisement

Willen dat de trouwdag perfect is en dat alles soepel verloopt zonder dat er problemen ontstaan, is normaal en de droom van iedereen die de protagonist van die grote dag is. Het is ook volkomen normaal dat er onvoorziene gebeurtenissen kunnen plaatsvinden en dat niet alles verloopt zoals gehoopt, het belangrijkste is dat de vreugde van die momenten zo groot is dat zelfs de ongemakken worden overwonnen. 

Niet iedereen is het echter eens met dit idee, tot het punt waarop lange lijsten worden opgesteld van dingen die wel en niet kunnen worden gedaan tijdens een bruiloft, en die zelfs zo ver gaan dat er absurde verboden worden opgelegd. Dit gebeurde tijdens de bruiloft waarover we je gaan vertellen.

Advertisement

Een "bijzonder" gedrag

Een "bijzonder" gedrag

Rawpixel

Een van de vriendinnen die als bruidsmeisje was gekozen, maakte het absurde gedrag van een bruid bekend. De jonge vrouw was opgetogen over het ontvangen van een dergelijk voorstel, maar had nooit verwacht dat ze voor de grote dag een zeer lange lijst met verboden en aanwijzingen zou ontvangen.

"Ik ken mijn vriendin al sinds we op de universiteit zaten en ik ken haar aanstaande man goed, dus toen ze me vroeg om een van de bruidsmeisjes te zijn, was ik dolblij”, deelde de 35-jarige op Reddit. "Alle vijf van ons meisjes moesten aantekeningen maken tijdens onze ontmoetingen, zodat alles perfect zou zijn op die dag. Normale organisatorische dingen, als je bedenkt dat mijn vriendin een heel precies persoon is - ging ze verder - totdat ze ons begon te vertellen dat er verschillende evenementen voor de bruiloft zouden zijn, feestjes waar we naartoe moesten, waarvoor we geld moesten investeren en een cadeau moesten geven. Een van de grootste problemen was echter ons uiterlijk. 

De bruid zou zich niet tevreden hebben gesteld met het geven van praktische aanwijzingen, maar eiste ook dat de bruidsmeisjes en andere gasten zich op een bepaalde manier zouden presenteren. Absurde regels waarvoor de auteur van de post haar deelname als bruidsmeisje in twijfel trok.

Advertisement

De meest vreemde verzoeken...

De meest vreemde verzoeken...

Rawpixel

Het meisje deelde de hele lijst met dingen waar de bruid om vroeg, en enkele daarvan waren beslist opvallend. Naast bedekte tatoeages, op een bepaalde manier gestyled haar en door de bruid zelf gekozen kleding, die min of meer gedeeltelijk acceptabele verzoeken zijn, schokten andere details zowel het bruidsmeisje als de gebruikers.

Gasten moesten hun haar verven als ze niet blond of zwart waren. Andere kleuren zouden niet worden geaccepteerd.

Er mochten geen gasten met bruine ogen zijn. Die van de bruid en bruidegom waren blauw, dat anderen gekleurde contactlenzen moesten dragen.

Als het haar te lang was, moest het geknipt worden, en anders was een pruik vereist.

De bruidsmeisjes mochten geen overtollige kilo's hebben omdat de bruid geen "rolletjes” op het lichaam wilde zien.

En dit zijn slechts enkele van de indicaties, laten we zeggen de meest “beperkende”, die het meisje in alertheid bracht. Waarom iets accepteren dat aangenaam had moeten zijn, als het dat in werkelijkheid helemaal niet zou zijn? Het is prima om wat aanwijzingen te geven en te hopen op een mooie dag, maar dit betekende dat mensen gedwongen werden zichzelf fysiek en esthetisch te veranderen. Met welk doel? En bovendien geld uit eigen zak uitgeven om het gewenste doel van de bruid te bereiken.

Alsof je je gevangen voelt...

Alsof je je gevangen voelt...

Rawpixel

En daarom besloot de auteur van de post er vanaf te zien. Je kunt het haar immers niet kwalijk nemen als de nadelen veel groter zijn dan de voordelen. Ze had specifiek tatoeages, die ze zou moeten bedekken; ze had een bepaald kapsel, dus ze zou een pruik moeten dragen; ze had een bril, en die zou ze niet op mogen doen; ze had wat extra kilo's, en zou dus op een streng dieet moeten. Waarom zou ze dat doen?

Dezelfde mening hadden de gebruikers die de post lazen, die geschokt waren en een reactie achterlieten. En wie weet of andere mensen die voor deze bruiloft waren uitgenodigd niet hetzelfde deden. Het is niet juist dat er zoveel dingen worden opgelegd. Een feest moet leuk zijn voor de hoofdrolspelers, dat is waar, maar de gasten mogen zich nooit gevangen en misplaatst voelen. En in dit geval was het precies zo geweest. 

Als jij je ooit in zo'n situatie zou bevinden, wat zou je dan doen?

Advertisement