Gast bekritiseerd vanwege wat ze draagt ​​op een bruiloft: “ze wilde gewoon dat iemand haar opmerkte”

Janine image
door Janine

07 Februari 2024

Gast bekritiseerd vanwege wat ze draagt ​​op een bruiloft: “ze wilde gewoon dat iemand haar opmerkte”
Advertisement

Elke gelegenheid kent zijn eigen etiquetteregels, niet alleen met betrekking tot het gedrag van de aanwezigen, maar ook met betrekking tot de kleding waarin zij zich presenteren. Afhankelijk van het evenement dat je bijwoont, is het normaal dat je begrijpt hoe je eruit moet zien en welke outfit je het beste kunt dragen.

Denk je er bijvoorbeeld wel eens aan om een ​​volledig witte outfit te kiezen om naar een bruiloft te gaan? Tenzij de protagonisten van de dag een dergelijke indicatie geven, is het antwoord absoluut nee, anders loop je het risico de bruid te overschaduwen, of in ieder geval ongepast over te komen. Blijkbaar wordt deze gedachte niet door iedereen gedeeld en zijn er veel mensen die juist het tegenovergestelde doen.

Advertisement

Lijkt de jurk te veel op die van de bruid?

Lijkt de jurk te veel op die van de bruid?

@fortunekiller/Reddit

Enkele foto's die op het web verschenen, hebben mensen aan het discussiëren gebracht over hoe ongepast bepaalde houdingen zijn. Op de foto's staat een gast die, zonder al te veel aandacht te besteden aan de bruid en de etiquette, besloot om een lange witte jurk te dragen, bedekt met lovertjes en met een diepe split aan de zijkant.

Een Reddit-gebruiker deelde de nogal twijfelachtige keuze van de vrouw en begon het bericht met de volgende zin: "Ik zag een kennis van me op een bruiloft, ik ben nog steeds geschokt door wat ze droeg". En inderdaad, haar keuze bleef zeker niet onopgemerkt, zowel ten goede als ten kwade van haar beslissing. Maar wat de auteur van het bericht nog meer verbaasde, was niet het zien wat ze droeg, maar wat de gekozen jurk had moeten zijn.

Advertisement

Een al te gewaagde keuze

Een al te gewaagde keuze

@fortunekiller/Reddit

Op de derde foto is deze kennis te zien, gehuld in een lange, lichtkleurige jurk, compleet met een zachte chiffon rok. Praktisch een trouwjurk. En gelukkig, zoals deze gast opmerkte, had ze geen geschikte schoenen om daarmee te kunnen pronken, anders zou ze in alle opzichten een tweede bruid zijn geweest - of een anti-bruid, zo je wilt.

Hoe het ook zij, zelfs de tweede optie, die daadwerkelijk werd gedragen, plaatste de vrouw in een slecht daglicht en kreeg weinig positieve reacties van internetgebruikers.

De reacties van de gebruikers

De reacties van de gebruikers

@fortunekiller/Reddit

De auteur van het bericht deelde ook een foto van de twee hoofdrolspelers van de dag waarop een prachtige bruid in een prinsessenjurk opviel die, ondanks de poging, nooit overschaduwd had kunnen worden. Veel gebruikers benadrukten dan ook de schoonheid ervan en beweerden dat de actie van de gast in de witte jurk niet alleen een slechte smaak was, maar ook een mislukte poging om de aandacht op zichzelf te vestigen.

“Ze had op geen enkele manier de bruid kunnen overtroeven, maar wat een trieste poging om aandacht te trekken", lezen we in verschillende commentaren. Terwijl anderen van de gelegenheid gebruik maakten om creatieve ideeën over soortgelijke situaties te lanceren. "Ik zou dolgraag de bruiloften van vreemden willen bijwonen, zodat ik de microfoon kan pakken en de onderscheiding voor de slechtste jurk kan uitdelen", merkte iemand op, terwijl een ander zei dat ze niet kon wachtten tot iemand in een witte jurk te zien was, zodat ze een glas rode wijn over haar heen kon gieten.

Maar weinig mensen accepteren het idee om zichzelf op deze manier te presenteren op de trouwdag van iemand anders. Niemand verbiedt het categorisch, maar waarom zou je een slecht figuur riskeren met alle alternatieven die de mode biedt? Wat vind jij?

Advertisement