Schoonouders bieden aan om huwelijksreis te betalen, maar nodigen zichzelf stiekem uit

Janine image
door Janine

02 Februari 2024

Schoonouders bieden aan om huwelijksreis te betalen, maar nodigen zichzelf stiekem uit
Advertisement

Over het algemeen bestaat het moeilijkste deel van een aanstaande bruiloft uit alles wat met de voorbereidingen te maken heeft: alle organisatie die komt kijken bij het kiezen van de locatie, decoraties, gasten, enzovoort. Daarom kan worden gezegd dat het moeilijkste deel eindigt met het einde van die dag die even bijzonder als vermoeiend is om voor te bereiden en te beleven.

Het verhaal van dit stel is echter heel ongewoon: hun problemen ontstonden niet voor de bruiloft, maar precies tijdens de periode die het meest aangenaam en ontspannen zou moeten zijn, namelijk de huwelijksreis. Wat voor spanning en schaamte zorgde, was de totaal onverwachte aanwezigheid van de schoonouders van de vrouw...

via Reddit

Het verhaal van de verbitterde vrouw

Het verhaal van de verbitterde vrouw

Yanalya/Freepik - Not the actual photo

De jonge vrouw, 28 jaar, wilde haar verhaal delen en zocht steun van de mensen op het web over hoe ze zich moest gedragen op een zeer delicaat moment in haar leven. Laten we de details eens bekijken.

Ze ontmoette haar aanstaande echtgenoot (nu 27) toen de twee op de universiteit zaten, ze begonnen te daten na hun afstuderen en zijn nu ongeveer twee jaar samen. De bruiloft staat gepland voor februari en het stel was erg enthousiast over de blijde gebeurtenis. Helaas was er een nieuwtje dat hun stemming zou veranderen.

De man kreeg van zijn artsen te horen dat hij nog maar een paar jaar te leven had... dus besloot hij om de laatste periode van zijn leven door te brengen aan de zijde van zijn toekomstige vrouw. De familie van de man heeft echter andere plannen voor hen allemaal.

Advertisement

Een delicate kwestie

Een delicate kwestie

Yanalya/Freepik

Als uitgangspunt is het belangrijk om te weten dat de 27-jarige nooit een goede relatie met zijn ouders heeft gehad: “buiten zijn primaire behoeften hebben ze nooit veel aan hem gedacht: ze hebben hem nooit de nodige aandacht gegeven en goede emotionele steun geboden”, aldus de jonge vrouw. "In de twee jaar dat we samen waren, hebben we zijn familie maar drie keer gezien", voegde ze eraan toe.

De houding van de ouders veranderde echter totaal toen ze de gezondheidssituatie van hun zoon ontdekten: ze kregen een hechtere band met hem en proberen meer tijd samen door te brengen. "Hun huwelijkscadeau voor ons was om onze huwelijksreis te betalen. Ze zijn erg rijk en hadden vanuit dit oogpunt geen enkel probleem: we kozen Puerto Vallarta als onze bestemming, een prachtig luxe resort waar we konden ontspannen”, vertelde de vrouw.

"Het is jammer dat ze, toen ze de kaartjes voor de vlucht en het hotel kochten, besloten met ons mee te gaan zonder ons te raadplegen", onthulde de teleurgestelde vrouw. En dat is nog niet alles.

De reacties van internetgebruikers

Ze maakten duidelijk dat ze de hele vakantie met hen zouden doorbrengen en niet slechts een deel ervan. Alsof dat nog niet genoeg was, wilden ze ook de twee broers van haar man uitnodigen. Toen de jonge vrouw erop wees dat ze liever minstens een paar dagen alleen met haar man wilde doorbrengen, was de familie van laatstgenoemde verontwaardigd en is nu boos op haar.

Velen kwamen tussenbeide om commentaar te geven op deze delicate kwestie: "Je moet genieten van deze leuke betaalde vakantie en het beschouwen als een familiereünie, en dan het idee overwegen om nog een reis te maken met z'n tweetjes, wat je daadwerkelijke huwelijksreis zal zijn", schreef een gebruiker: “ik begrijp de wens van de ouders om elk moment dicht bij hun zoon te zijn, maar ze hadden toch duidelijker moeten zijn over hun bedoelingen", schreef weer een andere gebruiker. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement