Ze wil haar man niet in de verloskamer: “de vorige keer was je gedrag verschrikkelijk”​

Janine image
door Janine

05 Februari 2024

Ze wil haar man niet in de verloskamer: “de vorige keer was je gedrag verschrikkelijk”​
Advertisement

Als je op het punt staat om te bevallen, ga je door verschillende emotionele toestanden: je bent in de wolken over de aanstaande komst van je baby, maar je bent ook een beetje bang voor het idee van een enorme verantwoordelijkheid die op je afkomt.

En dan hebben we het nog niet eens over de bevalling zelf… een even wonderbaarlijke als moeilijke gebeurtenis. Het is echter mooi om te bedenken dat je door de vele opofferingen en inspanningen in staat bent om een leven te geven, wat het mooiste ter wereld is. Ouder worden komt echter in tweevoud en dus is het alleen maar goed dat de man ook zijn steentje bijdraagt, in ieder geval door zijn partner alle nodige steun te bieden. Of door zo ver mogelijk bij haar uit de buurt te blijven als zij dat wil: dat is het verzoek van de vrouw waarover we je nu gaan vertellen.

Het verhaal van de man en zijn online vraag op hulp

Het verhaal van de man en zijn online vraag op hulp

pch.vector/Freepik - Not the actual photo

De man van de zojuist genoemde vrouw wendde zich tot een populair online forum, Reddit, voor advies over hoe hij zich zou moeten gedragen: zijn vrouw liet hem weten dat ze hem niet aan haar zijde wilde hebben tijdens de bevalling.

"Het begon allemaal twee jaar geleden toen ons eerste kind werd geboren, ik herinner me dat ik erg gestrest was over de gebeurtenis," schreef de man terwijl hij zijn verhaal begon te vertellen. "Ik gaf toe dat ik niet de beste instelling had: ik was zo nerveus en opgewonden dat ik de situatie op de verkeerde manier aanpakte... Ik zat steeds op mijn telefoon”, bekende hij.

Kortom, de echtgenoot was helemaal niet behulpzaam geweest op zo'n kritiek en delicaat moment voor zijn vrouw. En dat was nog niet alles.

Advertisement

De reacties van Reddit-gebruikers

De reacties van Reddit-gebruikers

tonodiaz/Freepik - Not the actual photo

Direct na de geboorte van de baby ging hij meteen weer aan het werk en de vrouw beschuldigde hem ervan ook thuis op geen enkele wijze bijgedragen te hebben. "Uiteindelijk hebben we geruzied over alles wat er was gebeurd, zowel in de verloskamer als thuis, en de situatie was opgelost, althans dat dacht ik," voegde hij eraan toe.

Maar nu zijn vrouw weer op het punt staat te bevallen, heeft ze hem ten strengste verboden de verloskamer te betreden: "Je hebt je nog steeds niet verontschuldigd voor hoe je je de vorige keer hebt gedragen, ik zag dat zelfs de verpleegkundigen ontzet waren over je gebrek aan respect voor mij”, liet de vrouw hem weten.

De man gaf toe dat hij niet wist wat hij moest doen en zei dat hij zijn partner had gerustgesteld dat hij zich deze keer anders zou gedragen. Al zijn vrienden schaarden zich achter hem, maar zijn ouders waren het volledig met zijn vrouw eens. Laten we eens kijken wat de internetgebruikers denken.

"Het enige wat je moest doen was er voor haar zijn, niets meer dan dat, maar je hebt gefaald door van een toch al moeilijke taak een nog gecompliceerdere ervaring te maken: je vrouw heeft het volste recht om je uit de verloskamer te verbannen”, schreef een gebruiker, "zij is degene die moet bevallen, dus het zou haar beslissing moeten zijn wie ze wel of niet naast zich wil hebben”, vond een andere gebruiker, "je hebt niet laten zien dat je betrouwbaar bent of een goede emotionele steun voor haar. Je laat ook zien dat je nog niet volwassen genoeg bent als je de boodschap die je vrouw probeert over te brengen niet hebt begrepen”, schreef een ander. Wat vind jij?

Advertisement