Ouders besluiten haar kamer aan haar broer te geven: zij gaat ergens anders wonen

Janine image
door Janine

07 Februari 2024

Ouders besluiten haar kamer aan haar broer te geven: zij gaat ergens anders wonen
Advertisement

In de huidige tijd blijven steeds meer kinderen bij hun ouders wonen, zelfs als ze volwassen zijn: terwijl ze vroeger relatief vroeg het huis verlieten, rond hun twintigste, is het nu niet verrassend om 35-jarigen te zien die nog steeds onder hetzelfde dak wonen als hun vader en moeder.

De redenen die tot dergelijke situaties kunnen leiden zijn uiteenlopend, maar het punt is een andere: hoeveel moeten kinderen bijdragen om thuis te wonen? Is het juist dat ze huur betalen? Het meisje in dit verhaal vertelde een verhaal waarin precies deze vraag centraal stond en vraagt nu de hulp van alle internetgebruikers.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van het meisje

Het verhaal van het meisje

RDNE Stock project/Pexels - Not the actual photo

Ze wendde zich tot een bekend online forum op zoek naar meningen en advies. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Ze is 27 jaar oud en woonde bij haar ouders, die ze huur betaalde: 1800 Canadese dollar per maand. Om precies te zijn verbleef ze in de kelder van haar ouders en was ze niet eens zo vaak thuis: voor haar werk bleef ze 14 dagen achter elkaar weg en daarna rustte ze een week uit. 

De balans in haar leven werd in ieder geval volledig verstoord door de terugkeer van haar broer in het huis: "Mijn broer is onlangs weer bij ons komen wonen. Helaas is hij zijn baan kwijtgeraakt en moet hij twee kinderen onderhouden, van wie één nog een baby is. Dus heeft hij toestemming gekregen van onze ouders om bij ons te wonen tot het weer beter gaat”, vertelde de 27-jarige op het forum.

Het probleem bij dit alles is dat de ouders hadden besloten om het meisje in een kleine kamer te laten wonen - de hobbykamer van haar moeder - en de hele kelderruimte in plaats daarvan aan haar broer te geven. Ze was het daar helemaal niet mee eens.

Advertisement

De suggesties van Reddit-gebruikers

De suggesties van Reddit-gebruikers

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Ze verzette zich dus tegen die beslissing, maar haar ouders antwoordden eenvoudigweg: "ons huis, onze regels!". Omdat ze geen compromis met hen kon bereiken, besloot ze het huis te verlaten: "Ik begon twee snelle rekensommen te maken: betalen voor een kamer met een all-inclusive formule, dat wil zeggen compleet met schoonmaak, eten en een paar extra's voor vermaak, kost minder dan wat ik mijn ouders aan huur betaal'', onthulde de jonge vrouw.

Daarom communiceerde ze haar keuze voor zijn verhuizing aan haar familie, en niemand had er iets op te zeggen. In ieder geval tot de eerste van de volgende maand aanbrak. Zowel haar ouders als haar broer hadden haar boos gecontacteerd met de vraag waar het huurgeld bleef. "Ik ben uit huis gegaan, dus waarom zou ik jullie huur of boodschappen betalen als ik er niet meer ben?!", riep de geschokte vrouw uit.

Haar broer rekende echter op dat geld om rond te komen en beschuldigde haar ervan ongevoelig en egoïstisch te zijn. Het duurde niet lang voordat reacties van gebruikers arriveerden: “je betaalde voor een ruimte die van je werd afgenomen, je werd praktisch uit het huis van je ouders gezet! Hoe kunnen ze van je verwachten dat je ze geld geeft, zelfs als je niet meer daar woont?! ", scheef een gebruiker.

“Allereerst denk ik dat ze iets te veel geld aan huur vroegen, en ze hebben je ook zonder aarzelen weggestuurd: je bent ze in werkelijkheid niets verschuldigd”, schreef weer een ander. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement