Ze besluiten een toegangsbewijs voor de bruiloft te regelen: de gasten weigeren en alles wordt afgeblazen

Janine image
door Janine

12 Februari 2024

Ze besluiten een toegangsbewijs voor de bruiloft te regelen: de gasten weigeren en alles wordt afgeblazen
Advertisement

Het realiseren van de bruiloft van je dromen is niet altijd eenvoudig: we komen vaak met zulke uitbundige ideeën dat het vervolgens moeilijk wordt om te realiseren met het budget dat we daadwerkelijk beschikbaar hebben. Een stel probeerde daarentegen tot het einde toe te voltooien wat ze in gedachten hadden, maar kwam uiteindelijk tot een slechte conclusie.

Wat zijn de regels voor huwelijksetiquette voor de gasten?

Wat zijn de regels voor huwelijksetiquette voor de gasten?

Freepik

In de eerste plaats benadrukt de etiquette het belang van stiptheid, vooral tijdens een religieuze ceremonie, en van het vermijden van verstoring van de binnenkomst van de bruid en bruidegom.

Het wordt aanbevolen om eventuele voedselintoleranties of allergieën vooraf te communiceren en een vriendelijke en gezellige houding aan tafel te behouden, waarbij negatieve opmerkingen worden vermeden.

Verder is het noodzakelijk om actief en enthousiast deel te nemen aan de verschillende aangeboden activiteiten, zoals dansen en het gebruik van de photobooth.

Ten slotte herinneren we je aan het belang van passende kleding, waarbij kleuren zoals wit, rood, zwart en paars worden vermeden.

Advertisement

Wat gebeurde er bij het huwelijk van het stel?

Wat gebeurde er bij het huwelijk van het stel?

Freepik

Een aanstaande bruid annuleerde haar bruiloft en verliet haar verloofde nadat sommige gasten een aanzienlijke som geld weigerden niet konden betalen, gevraagd als “entreegeld” om haar droomhuwelijk te verwezenlijken.

Ze had een weelderig, op sprookjes geïnspireerd evenement gepland voor een totaalbedrag van $60.000 plus vluchten naar Aruba, en vroeg elke gast om $1.500 in contanten bij te dragen.

Slechts acht gasten hebben daadwerkelijk ingestemd met deze bijdrage. Haar voormalige bruidsmeisje en de familie van haar verloofde weigerden echter. Op dit punt probeerde de bruid het bedrag te verlagen en een inzamelingsactie te starten om toch te proberen haar droom waar te maken.

Haar verloofde stelde haar vervolgens voor om in een kapel in Las Vegas te trouwen om geld te besparen, maar dit was de druppel die leidde tot de definitieve breuk.

De vrouw besloot, na ruzie met vrienden en familie over hun weigering, de bruiloft te annuleren en een reis naar het buitenland te maken om zich los te maken van de situatie, waarbij ze al haar teleurstelling en woede uitte in een lange post op Facebook.

Hoeveel geld zou je moeten geven op een bruiloft?

Hoeveel geld zou je moeten geven op een bruiloft?

Freepik

Gebaseerd op het advies van veel weddingplanners geven bruidsparen tegenwoordig de voorkeur aan geld als huwelijksgeschenk in plaats van huishoudelijke apparaten of sieraden, omdat dit hen de vrijheid geeft om deze bedragen vrijelijk te besteden volgens hun interesses.

Wat betreft het juiste bedrag om cadeau te geven, bestaat er volgens deskundigen een soort hiërarchie die varieert op basis van de mate van verwantschap met het bruidspaar. Een familie van vier personen geeft doorgaans tussen de 1500 en 2000 euro, getuigen tussen de 700 en 1000 euro, terwijl vrienden en collega's doorgaans ieder zo'n 100-150 euro bijdragen.

De bruiloft is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een stel, maar de wens om een ​​weelderige droom te verwezenlijken kan soms tot extreme beslissingen leiden. Deze episode onderstreept het belang van het plannen van een bruiloft die niet alleen de wensen van het bruidspaar weerspiegelt, maar ook de economische realiteit en de mogelijkheden van participatie van de gasten.

Advertisement