Hij vraagt ​​zijn moeder om op haar kleinzoon te passen, maar zij weigert: “ik ben niet van plan het gratis te doen”

Janine image
door Janine

08 Februari 2024

Hij vraagt ​​zijn moeder om op haar kleinzoon te passen, maar zij weigert: “ik ben niet van plan het gratis te doen”
Advertisement

De tijden waarin genderrollen heel duidelijk en “functioneel” waren voor het beheren van een gezin zijn nu voorbij: er kan zeker niet worden gezegd dat er tegenwoordig een duidelijk onderscheid bestaat tussen degenen die voor de kinderen en het huishouden zorgen en degenen die werken en zorgen dat er geld binnenkomt.

Alles evolueert en je moet je aanpassen aan veranderende contexten, maar soms is dat helemaal niet eenvoudig: dat brengt soms letterlijk kosten met zich mee. De man in dit verhaal heeft dit op de harde manier geleerd: zijn overtuigingen stortten in als een kaartenhuis.

Het verhaal van de man en zijn frustratie

Het verhaal van de man en zijn frustratie

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Zoals hierboven vermeld is er bij sommige taken geen substantieel verschil tussen de geslachten meer: ​​in veel gevallen werken binnen een gezin beide ouders en moeten ze zowel voor hun kinderen zorgen als voor het huis waarin ze wonen. De man in dit verhaal bevond zich ook in deze situatie, maar dacht dat hij op de hulp van zijn moeder kon rekenen aangezien zij met pensioen was.

Tot voor kort had de vrouw van de man voor het driejarige kind kunnen zorgen, maar nu kreeg ze een verlenging van haar arbeidsovereenkomst voor de komende zes maanden aangeboden, een goedbetaalde baan die het stel niet van plan was op te geven. Daarbij moet gezegd worden dat de twee onder hetzelfde dak wonen als de ouders van de man, maar is hij de eigenaar van het huis.

In feite betaalt hij alle kosten die verband houden met de hypotheek en het onderhoud van de ouders, met uitzondering van voorzieningen: de enige kosten waaraan de vader en moeder bijdragen. Juist vanwege deze uitgangspunten waren man en vrouw er vrij zeker van dat ze op de hulp van oma konden rekenen. De reactie van de vrouw was echter onverwacht.

Advertisement

Het antwoord van oma

Het antwoord van oma

Freepik - Not the actual photo

"Het spijt me, maar ik denk niet dat ik het kan. Ik kan maximaal 3 dagen per week voor het kind zorgen: meer dan dat zou ik te moe worden en in ieder geval zou ik geen tijd voor mezelf hebben”, had de moeder haar zoon verteld. De man was verrast en teleurgesteld door dat nieuws...

"Ik weet dat het voor één persoon een grote verantwoordelijkheid en werkdruk is (mijn vader is niet erg meewerkend), maar ik dacht dat er meer begrip van mijn moeder zou zijn geweest. Ik bedoel, ook al heb ik er nooit iets over gezegd, mijn vrouw en ik betalen het grootste deel van de kosten en we hebben er nooit iets voor teruggevraagd", verklaarde de man op het forum waar hij zijn hart luchtte.

Veel gebruikers antwoordden snel: "je ouders zijn je niets schuldig, ook al heb de voorwaarden vastgelegd om onder hetzelfde dak te wonen, kun je niet verwachten dat ze je verzoek automatisch accepteren", schreef iemand, “ze heeft wel voorgesteld om 3 dagen per week voor je zoon te zorgen, dan zou je voor de resterende 4 dagen iemand kunnen zoeken die op hem past, dat lijkt mij niet zo’n probleem”, schreef weer een ander. Er moet bovendien een belangrijke afweging gemaakt worden.

Het belang van het waarderen van sommige gebaren

Het belang van het waarderen van sommige gebaren

Freepik

Te vaak wordt niet de juiste waarde erkend voor de inspanningen die worden geleverd om voor een kind te zorgen of voor al die huishoudelijke taken die in feite als een baan zijn: als je iemand wilt die bereid is je huis schoon te maken, zul je hem moeten betalen en ook de kinderopvang, of het nu gaat om een ​​kinderdagverblijf of een babysitter, heeft zijn kosten, die niet onbelangrijk zijn.

Grootouders zijn over het algemeen oudere mensen en zouden daarom niet vermoeid moeten worden. Hun bijdrage is vaak essentieel, maar moet altijd worden erkend en gewaardeerd, en onder geen enkele omstandigheid als vanzelfsprekend worden gezien.

Daarom is het legitiem om hulp van je familie te vragen, maar het opleggen ervan niet. Hetzelfde geldt voor de inspanningen die, ongeacht het geslacht, worden geleverd door degenen die voor het huishouden zorgen: ook als er geen economische winst te behalen is, moeten we altijd degenen waarderen die de thuisomgeving gezond en schoon houden en het niet als vanzelfsprekend beschouwen. Wat denk jij ervan?

Advertisement