Oma weigert het avondeten van tevoren klaar te maken: er ontstaat een ruzie met haar dochter

Janine image
door Janine

14 Februari 2024

Oma weigert het avondeten van tevoren klaar te maken: er ontstaat een ruzie met haar dochter
Advertisement

Iedereen zal minstens één keer in zijn leven een soortgelijk scenario hebben meegemaakt: je bent een kind, niets baart je zorgen buiten je vermaak, maar op een gegeven moment dwingt een bekend gevoel je om aan iets anders te denken dan jezelf te vermaken. Je hebt honger! Het is echter nog geen etenstijd en dat weet je, je probeert een tussendoortje te krijgen, een hapje dat even wat voldoening geeft, maar het antwoord van je moeder is altijd hetzelfde...

Het is bijna nutteloos om te specificeren wat ze antwoordde, maar weet dat het kind in dit verhaal het tijdloze antwoord hoorde: het lijkt erop dat sommige dingen nooit veranderen... en toch gebeurde er in dit verhaal nog iets anders, waardoor er grote meningsverschillen ontstonden in de familie.

Advertisement

Het verhaal van de oma

Het verhaal van de oma

Freepik - Not the actual photo

Het hele verhaal werd verteld door een jonge oma: ze wendde zich tot het internet om meningen te krijgen over wat haar was overkomen.

"Ik paste op mijn kleinzoon, het was een van die gelegenheden waarop ik op hem paste, toen de kleine jongen naar me toe kwam draven”, begon de vrouw haar verhaal. De 12-jarige jongen genaamd Tim had erge honger en had zijn oma om eten gevraagd, maar ze vertelde hem dat het eten pas 2 uur later klaar zou zijn.

"Als je zo'n honger hebt, kun je wat fruit uit de koelkast pakken”, spoorde zijn oma hem aan. Onnodig te zeggen dat de jongen niet tevreden was met het antwoord dat hij had gekregen: hij was niet van plan om fruit of groenten te eten, want dat vond hij niet lekker.

Dus had Tim zijn oma gewoon gevraagd om alvast eten voor hem klaar te maken. Hij kreeg nee te horen, dat hij moest wachten tot de gebruikelijke tijd en dat het fruit op hem lag te wachten om zijn honger te stillen. Een paar uur later kwam zijn moeder thuis van haar werk en hier begonnen de problemen.

Advertisement

Reacties van gebruikers van het Reddit-forum

Reacties van gebruikers van het Reddit-forum

Mateus Andre/Freepik - Not the actual photo

Tim had zich wanhopig aan haar voeten geworpen en haar verteld wat er was gebeurd, zijn “gedwongen vasten” omdat zijn oma had geweigerd om eerder te koken. De jonge vrouw was geschokt en zei tegen haar moeder: “als een kind tegen je zegt dat het honger heeft en dat je eerder moet koken, dan moet je dat doen!”

De grootmoeder was het helemaal niet eens met haar dochter en bleef maar zeggen dat ze Tim herhaaldelijk een oplossing had aangeboden om zijn honger te stillen. De confrontatie, die alleen maar leidde tot een bittere ruzie, mocht niet baten: “ik heb besloten dat ik nooit meer voor mijn dochter zal babysitten, omdat ze mijn methoden van oppassen niet goedkeurt, in ieder geval niet de methoden die enige opvoeding en discipline inhouden”, concludeerde de geïrriteerde vrouw. Vervolgens vroeg ze de gebruikers of ze volgens hen iets verkeerd had gedaan. Hier zijn enkele antwoorden.

"Pardon? Je dochter is boos op jou omdat je de huisregels niet wilt veranderen ten gunste van een vervelend kind?! Dat is gewoon absurd!" riep een gebruiker uit, "Volgens mij heb je juist gehandeld: een kind verwennen is hem veranderen in een volwassene die gewend is om alles meteen te krijgen. Niet bepaald het soort man dat je wilt dat hij wordt”, schreef een ander. Wie heeft er volgens jou gelijk?

Advertisement