Bruidsparen organiseren 8 feestjes vòòr de grote dag: “het was ordinair”

Janine image
door Janine

22 Februari 2024

Bruidsparen organiseren 8 feestjes vòòr de grote dag: “het was ordinair”
Advertisement

Bruiloften zijn belangrijk en het is leuk om op de gastenlijst te staan, vooral als de ceremonies klein zijn. Dit betekent dat je in de kring van dierbaren zit, de mensen die het meest tellen onder de vele kennissen van het stel. Het is ook leuk om na te denken over het bijwonen van de feestjes voorafgaand aan de grote gebeurtenis. Vrijgezellenfeesten staan ​​bovenaan de lijst, maar er zijn bruidsparen die ook andere feestjes organiseren om samen te zijn.

Een stel is misschien te ver gegaan met de pre-wedding feestjes, vooral omdat de gasten op elk feestje een cadeautje zouden moeten geven. Een Reddit-gebruiker vertelde het verhaal. Laten we eens beter kijken wat er gebeurd is.

Advertisement

Hoeveel feestjes geef je vòòr de bruiloft?

Hoeveel feestjes geef je vòòr de bruiloft?

Pxhere

Wanneer twee dierbaren besluiten om te gaan trouwen, of het nu familieleden, vrienden of kennissen zijn, is het fijn om te bedenken om deel te nemen aan een dag die belangrijk en uniek voor hen is. De emoties lopen hoog op, we wachten allemaal in spanning af en willen niets liever dan het stel nog meer verenigd en gelukkig zien. Wanneer een bruiloft nadert, is het normaal dat je twee voorbereidende feesten wilt organiseren: de vrijgezellenfeesten. Het zijn leuke momenten waarin het bruidspaar met hun respectievelijke vrienden ontspannen en een moment van plezier beleven zonder de aanwezigheid van hun partner.

Maar wat zouden we ervan vinden als naast deze twee feesten, waarvoor het bruidspaar er in veel gevallen ook voor kiest om de feestvierders een cadeau te geven, het bruidspaar er zelf nog zes zou organiseren? Dit is waar een gebruiker op Reddit over klaagde. Omdat hij niet wist wat hij ervan moest denken toen hij werd geconfronteerd met herhaalde uitnodigingen, besloot hij de lijst met feestjes te posten om erachter te komen wat mensen ervan vonden.

Advertisement

Nogal wat verbijstering...

Nogal wat verbijstering...

frog_boogie/Reddit

De lijst die op het web verscheen toont een reeks feestjes die alle bruiloftsgasten moesten bijwonen voor de grote gebeurtenis. "Twee mensen die ik ken gaan trouwen en zullen blijkbaar het hele jaar door evenementen plannen - luidt het bericht - Ze hebben hun verlovingsfeest al gehad, maar nu plannen ze er een voor elke kamer in hun huis: is dit normaal? Hebben mensen normaal gesproken niet twee feesten, een vrijgezellenfeest en de bruiloft?" 

In werkelijkheid is dat wat veel mensen denken, maar niet het bruidspaar in kwestie. Zij vonden het leuk om veel meer evenementen te organiseren voor de grote dag, in plaats van alleen de klassieke. Goed of fout? De gebruikers spaarden zichzelf niet in hun antwoorden.

Wat vinden de mensen ervan?

Wat vinden de mensen ervan?

Rawpixel

“Waarom een feest voor elke kamer in huis? - lees je in een comment - Het klinkt echt ordinair”; 'Naast hebzucht - schreef een andere gebruiker - kan ik echt niet 8 van mijn weekenden opgeven. Een paar feestjes naast de bruiloft had genoeg geweest, ik heb ook nog andere dingen te doen”; “Wat gaan ze doen? Een rondleiding door het huis zodat de gasten kunnen noteren wat ze nodig hebben?” - schreef een ander. 

Kortom, voor de gebruikers die de post lazen, leek het uiteindelijke doel van al deze uitnodigingen er maar één te zijn: zoveel mogelijk cadeautjes krijgen van de gasten. Maar was dit echt de bedoeling van het bruidspaar? We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar als dat zo is, zou het niet juist zijn om mensen in zulke omstandigheden te brengen en, zo je wilt, zelfs in moeilijkheden en verlegenheid. 

Er zijn grenzen en de etiquette schrijft voor dat je geen manieren moet zoeken om te “profiteren” van de welwillendheid van anderen. Hoe zou jij reageren als je je in dergelijke omstandigheden bevond en werd uitgenodigd voor 8 feestjes vòòr de bruiloft?

Advertisement