Gezagvoerder reageert briljant op een passagier die zich naar de uitgang van het vliegtuig haastte

Janine image
door Janine

24 Februari 2024

Gezagvoerder reageert briljant op een passagier die zich naar de uitgang van het vliegtuig haastte
Advertisement

Reizen met het vliegtuig kan een stressvolle ervaring zijn, op zijn zachtst gezegd vermoeiend: sommige vluchten duren meerdere uren en vermoeidheid tussen het inchecken en de vlucht zelf is bijna onvermijdelijk.

Laten we eerlijk zijn, wie kan er na zoveel uren zitten - misschien in een krappe stoel - niet wachten om op te staan, zich uit te rekken en eindelijk de uitgang van het vliegtuig te bereiken? Dit moet min of meer door het hoofd zijn gegaan van de vrouw die de hoofdpersoon van dit hilarische verhaal werd, maar haar haast om als eerste uit het vliegtuig te stappen heeft haar helemaal niets opgeleverd...

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de grappige kwestie

Het verhaal van de grappige kwestie

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

Het hele voorval werd verteld door een passagier die het grappige tafereel met eigen ogen zag. Hij was aan boord van de vlucht en na acht lange uren vliegen was het tijd om te landen. Op het moment dat je de lichte schokken van het vliegtuig voelt, weet je dat je geland bent, dat je bent aangekomen op je bestemming.

Het is echter nog geen tijd om op te staan: er moeten bepaalde veiligheidsprocedures in acht worden genomen en het vliegtuig moet helemaal stilstaan voordat het lampje dat aangeeft dat de veiligheidsgordels kunnen worden losgemaakt, gaat branden.

Maar in dit geval wilde een vrouw hier niet op wachten: ze wierp zich letterlijk naar de uitgang van het voertuig om ervoor te zorgen dat ze als eerste voet aan de grond kon zetten. Helaas voor haar was de piloot van het vliegtuig getuige van het tafereel en besloot hij tussenbeide te komen om de vrouw een klein maar belangrijk lesje te leren.

Advertisement

De woorden van de gezagvoerder

De woorden van de gezagvoerder

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

"We waren allemaal uitgeput van de lange vlucht en toen we eenmaal geland waren, konden we niet wachten om uit te stappen. We zagen een vrouw door het gangpad van de passagierscabine rennen op weg naar de uitgang. Geen van de aanwezigen zei ook maar één woord, hoewel ik denk dat ze allemaal net zo geïrriteerd waren als ik door die houding”, zegt de auteur van het bericht.

De vrouw stond enkele minuten te wachten tot alle landingsprocedures waren afgerond. "De bemanningsleden hadden haar verschillende keren aangespoord om terug te keren naar haar stoel, maar ze had iedereen genegeerd en keek geen van de passagiers aan: ze was praktisch recht op haar doel af gegaan zonder aan iets anders te denken”, ging die persoon verder met het beschrijven van de scène. Toen klonk de stem van de gezagvoerder door de intercom.

"We hebben een speciale gast aan boord!" had de piloot vanuit zijn cabine geroepen. Na een paar minuten verscheen de gezagvoerder en toen hij de vrouw zag, vroeg hij haar een paar stappen achteruit te doen. Hij herhaalde dat verzoek. Uiteindelijk liet hij haar terugkeren naar haar stoel en vroeg haar te gaan zitten, waarna hij aankondigde: "Dames en heren, hier is onze speciale gast, hier in stoel 42C, laten we haar een applaus geven”, zei de man terwijl hij naar de dame wees. Alle passagiers barstten in lachen uit en applaudisseerden voor de grappige tussenkomst van de gezagvoerder.

Veel gebruikers gaven commentaar op het verhaal en steunden de acties van de piloot met tevredenheid. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement