Woedende bruidegom: “mijn ouders willen eerder weg om een tegelijkertijd een bruiloftsfeest bij hen thuis te houden”

Janine image
door Janine

26 Februari 2024

Woedende bruidegom: “mijn ouders willen eerder weg om een tegelijkertijd een bruiloftsfeest bij hen thuis te houden”
Advertisement

Belangrijke momenten in je leven delen met je ouders is een van de wensen die de meeste kinderen hebben. Zij zijn de belangrijkste mensen in iemands leven, degenen die het bestaan hebben geschonken en daarom kunnen ze niet anders dan aanwezig zijn bij belangrijke gebeurtenissen. Zouden ze bijvoorbeeld ooit het huwelijk van hun kinderen kunnen missen? 

Het antwoord ligt voor de hand, althans dat zou het moeten zijn. Maar zelfs in deze gevallen zijn er uitzonderingen. Waar hebben we het over? Ongemakkelijke situaties die in de familie ontstaan en die de relatie onder druk kunnen zetten. De aanstaande bruidegom van dit verhaal weet er alles van.

Advertisement

Het belang van het accepteren van de keuzes van anderen

Het belang van het accepteren van de keuzes van anderen

Rawpixel

Hij vertelde het verhaal zelf op Reddit, op zoek naar suggesties om een situatie te herstellen die verloren leek. 

Je vriendin ten huwelijk vragen is een magisch gebaar, een moment in je leven dat je nooit zult vergeten en dat je elk jaar opnieuw zou willen beleven. Dat is natuurlijk niet mogelijk, maar na de officiële verloving is er de bruiloft en bij die gelegenheid kun je dezelfde emoties voelen, maar dan nog sterker. Om dit te laten gebeuren en om er een speciale dag van te maken, is het normaal dat de betrokkenen alle details van de ceremonie en het feest kiezen en organiseren. Het is alleen aan hen om zulke beslissingen te nemen, toch? 

Blijkbaar niet, want in dit specifieke geval waren het de ouders van de bruidegom die tegen de keuzes van de gevierden ingingen. Laten we eens kijken waarom.

Advertisement

Een parallel feest

Een parallel feest

Alexander Mass/Pexels

“Na 9 jaar gaan mijn vriendin en ik eindelijk trouwen - zei de auteur van het bericht - we hebben nagedacht over de organisatie en zijn er steeds meer van overtuigd dat we geen kinderen op onze bruiloft willen. We zijn allebei de oudste in onze familie en hebben altijd jongere mensen op evenementen gehad, maar in dit geval willen we een meer volwassen feest en zullen we geen kinderen onder de 10 jaar accepteren - vervolgde hij - ik heb dit aan mijn ouders verteld en zij hebben hun teleurstelling laten blijken”. 

Geheel tegen deze beslissing in, maakten de ouders van de bruidegom op hun beurt een keuze: ze zouden de receptie eerder verlaten om naar huis terug te keren en een parallel feest te houden. De genodigden waren de families die niet op het officiële feest mochten komen, en iedereen die dat wilde kom voor dit alternatieve feest kiezen. En precies dit maakte de bruidegom woedend.

En wat nu?

"We hadden een verhitte discussie waarin ze me vertelden dat ze vrij waren om een ​​feest bij hen thuis te organiseren wanneer ze maar wilden - zo schreef de bruidegom - ik wees hen erop dat ze het tegelijkertijd met mijn huwelijksfeest deden en tegen onze wil. Ik dacht altijd dat mijn ouders op die dag aanwezig zouden zijn en ik kan hun beslissing niet accepteren - bekende de man - Ze zullen niet alleen een parallel evenement hebben, maar ze zullen ook een deel van mijn gasten meenemen. Ik accepteer suggesties over wat ik nu moet doen”.

En het advies liet niet lang op zich wachten. Van degenen die het gedrag van zijn ouders als sabotage beschouwden, tot degenen die hem adviseerden om ervan te profiteren en wat geld te besparen en de echt belangrijke mensen aan zijn zijde te hebben. Iedereen koos zijn kant en ging tegen de verkeerde houding van zijn ouders in.

Wat vind jij en wat zou je tegen deze verdrietige bruidegom willen zeggen?

Advertisement