Discussie tussen zussen: "ze heeft mijn dochter uitgesloten van een belangrijke gebeurtenis voor de familie, ik ben erg teleurgesteld"

Janine image
door Janine

27 Februari 2024

Discussie tussen zussen: "ze heeft mijn dochter uitgesloten van een belangrijke gebeurtenis voor de familie, ik ben erg teleurgesteld"
Advertisement

De relatie tussen zussen is een van de mooiste die er kan zijn. Ze nemen elkaar in vertrouwen, ze praten over veel dingen, er is voortdurend en gelijkwaardig overleg, ze kunnen steun geven en ontvangen op moeilijke momenten, kortom het is fijn om – naast je moeder natuurlijk – een vrouwelijke schouder te hebben om op te rekenen.

Maar in deze prachtige relaties kunnen, net als in de meest succesvolle, enkele botsingen niet ontbreken. Er kunnen veel redenen zijn: meningsverschillen, acties die door de andere partij niet goed worden gezien, misverstanden. En het was precies een “verkeerde” keuze die leidde tot een flinke ruzie tussen de zussen die centraal staan in dit verhaal.

Advertisement

Het besluit wat de ruzie veroorzaakte

Het besluit wat de ruzie veroorzaakte

Pxhere

“Mijn zus staat op het punt te trouwen en heeft de wens geuit om een ​​heel kleine bruiloft te houden met alleen de meest dierbare mensen – bekende de auteur van het bericht – We ontvingen haar uitnodiging en met grote spijt besefte ik dat ze mijn dochter er niet bij wilde. Ze wilden een feest zonder kinderen en mijn dochter is de enige onder de 18, zw is 17 en dus de enige die uitgesloten wordt.”

Een drastische beslissing waarbij de vrouw zich beledigd voelde door haar zus en haar vol ongeloof belde om erachter te komen of dat werkelijk haar bedoeling was. Zonder op haar schreden terug te keren bevestigde de toekomstige bruid dit, en liet geen ruimte over voor haar nichtje en de enige minderjarige onder de genodigden. Zij was het die haar er niet bij wilde: dit was de gedachte van onze hoofdpersoon, anders was die keuze niet te verklaren.

"Er was een discussie en uiteindelijk vertelde ik haar dat we niet naar haar bruiloft zouden gaan - schreef de vrouw opnieuw - Mijn zus werd erg boos en beweerde dat ik haar niet hielp op een van de belangrijkste dagen van haar leven". Maar wie had gelijk of ongelijk?

Advertisement

Waarom haar uitsluiten?

Waarom haar uitsluiten?

Sam Lion/Pexels

De vraag die op dit punt spontaan opkomt is: hoe ver is het normaal om te gaan, ondanks dat je de hoofdrolspelers bent van de grote gebeurtenis, zonder het risico te lopen iemand te beledigen? Er zijn veel standpunten, we kunnen het niet ontkennen, maar er zijn ongeschreven regels die je beter kunt respecteren om geen ongenoegen te veroorzaken bij je dierbaren. Had de bruid voor een andere oplossing kunnen kiezen?

Voor gebruikers die het bericht lazen was het antwoord unaniem: ja, de zus van de auteur had kunnen vermijden om die ene persoon uit te sluiten. Waar ze zich het meest op concentreerden, was de leeftijd van hut nichtje. Bruiloften zonder kinderen zijn begrijpelijk en acceptabel, maar in dit geval was het geen kind van een paar jaar oud, maar een 17-jarige die zeker geen driftbui zou hebben tijdens de ceremonie. Dus waarom dit aspect niet evalueren? En waarom dan besluiten haar toch niet uit te nodigen?

Het aspect dat uit de confrontatie met andere mensen naar voren kwam, was dat het meisje in kwestie te stil en zwijgzaam leek tegenover haar familieleden: was dit de reden voor haar uitsluiting?

Of iedereen, of niemand...

Hoe dan ook was het, volgens de overwegingen van de gebruikers en de uitwisselingen met de betrokkene, niet goed om slechts één persoon uit te sluiten en de moeder zou er goed aan hebben gedaan om te weigeren deel te nemen aan de bruiloft. Die hele familie, of niemand.

En jij, ben jij het ermee eens?​

Advertisement