Een gast laat de bruid en bruidegom haar trouwjurk zien: ze vinden het goed, maar dan bekritiseert de bruid haar

Janine image
door Janine

29 Februari 2024

Een gast laat de bruid en bruidegom haar trouwjurk zien: ze vinden het goed, maar dan bekritiseert de bruid haar
Advertisement

Het kiezen van een jurk voor een bruiloft is altijd ingewikkeld. En dan hebben we het niet alleen over de bruid en bruidegom, maar ook over de moeilijkheden die de gasten ondervinden. Hoe vind je de ideale oplossing die geen problemen veroorzaakt, die niet het risico loopt de direct betrokkenen te overschaduwen, of die de gast zelf niet in een gênante situatie brengt?

De vrouw in het middelpunt van dit verhaal bedacht om eventuele problemen te vermijden door het aan de toekomstige echtpaar te vragen. Toen ze eenmaal het ideale kledingstuk had gevonden, liet ze het aan hen beiden zien, maar zelfs dit was niet genoeg om kritiek af te weren. Wat is er gebeurd?

Advertisement

Er alles aan doen om geen fouten te maken...

Er alles aan doen om geen fouten te maken...

Pickpik

Een van de belangrijkste regels op bruiloften is om niets te doen dat de bruid en bruidegom in verlegenheid zou kunnen brengen of overschaduwen. Zij zijn de enige hoofdrolspelers op zo'n belangrijke dag en het “verstoren” van het mooie van dat moment is absoluut niet toegestaan ​​of raadzaam. Daarom moeten vrienden en familieleden zo sober mogelijk zijn en vermijden de aandacht op zichzelf te vestigen. Precies om deze reden vroeg een vriendin van de bruidegom, die uit een andere cultuur en met andere gewoonten komt en dus niet bekend is met de gebruiken van dergelijke evenementen, om informatie en advies. 

"Het was mijn eerste keer op een westerse bruiloft en ik wilde geen blunders maken," begon de auteur van het bericht. "Ik ben bevriend met de bruidegom en ik vroeg hem naar de dresscode. Hij vertelde me dat ze de voorkeur gaven aan lichte, pastelkleuren voor de gasten, dus ik stuurde hem een foto van een jurk die ik al had en waarvan ik dacht dat die geschikt zou zijn. Vijf maanden voor de bruiloft ontmoette ik de bruid - schreef ze - en ik liet ook haar de jurk zien, waarbij ik haar vertelde dat ik hem zou veranderen als ze dat passend achtte.”

Dit was niet de reactie van de aanstaande bruid, maar ze was erg enthousiast en waardeerde de keuze van de gast.

Advertisement

Wat gebeurde er op de dag van de bruiloft?

Wat gebeurde er op de dag van de bruiloft?

Pickpik

De huwelijksdag brak aan en de vrouw droeg haar jurk, blij dat het bruidspaar het eens was met haar keuze. Jammer genoeg gebeurde er iets anders. Het kledingstuk was een sari - een typische jurk die in de Indiase cultuur wordt gebruikt - in lichtgrijze tinten, waarmee de keuze van de bruid en bruidegom voor hun gasten werd gerespecteerd. Maar terwijl de bruidegom bleef bij wat hij maanden voor de bruiloft had gezegd, veranderde de bruid volledig van gedachten. Zij en haar bruidsmeisjes waren vijandig en gaven haar kritische blikken, maakten grapjes en probeerden haar zelfs in moeilijkheden te brengen.

"De bruidegom, zijn moeder en onze vrienden gaven me veel complimenten over hoe ik eruit zag, zeiden dat ik heel mooi was en waardeerden de uiteindelijke keuze”, schreef de vrouw. "De bruid en haar bruidsmeisjes daarentegen gedroegen zich vreemd. De een probeerde haar drankje over me heen te gieten, de ander vertelde me dat mijn jurk wit zou lijken op de foto's, weer een ander dat ik ieders aandacht had opgeëist. En toen er een paar foto's genomen werden, gedroeg de bruid zich als nooit tevoren door me steeds in een hoek te duwen. Dus ik zat fout met mijn keuze?".

De mening van gebruikers

De verbazing van de vrouw bij het zien van zo'n houding was groot. Ze had nooit verwacht dat de bruid zo zou reageren, aangezien ze de gekozen jurk met eigen ogen had gezien en de gast er lang van tevoren voor had gezorgd geen fouten te maken en een slechte indruk te maken. Blijkbaar is in dergelijke situaties echter niets genoeg en bestaat er altijd een risico op het maken van onvrijwillige fouten.

Gebruikers plaatsten zichzelf in haar schoenen en aan haar kant en beweerden dat ze niets meer was dan het doelwit van slecht gedrag van een groep mensen van hetzelfde geslacht. Als we bovendien bedenken dat de indicatie met betrekking tot de kleuren voor de gasten van hen afkomstig was, hadden de gasten, inclusief de auteur van het bericht, zich niet anders kunnen gedragen. Toch viel dit niet in goede aarde bij de betrokkene en besloot zij, gesteund door haar vriendinnen, “een kring” rond de gast te maken.

Wat vind jij van dit verhaal, ben je ooit getuige geweest van zulke onaangename en gênante situaties?

Advertisement