Ze verliezen hun baan en bouwen £43.000 aan schulden op: "we hebben geleerd om van £1 per dag te leven met z'n 4-en"

Janine image
door Janine

15 Maart 2024

Ze verliezen hun baan en bouwen £43.000 aan schulden op: "we hebben geleerd om van £1 per dag te leven met z'n 4-en"
Advertisement

De kosten van levensonderhoud stijgen steeds meer en het is niet eenvoudig om een ​​exponentiële stijging bij te houden als je salaris hetzelfde blijft, of, erger nog, als je je baan verliest.  Hoe kun je in zo'n geval, en zeker als je een gezin moet onderhouden, het hoofd boven water houden en in al je behoeften voorzien? 

Het stel dat centraal staat in dit verhaal maakte vanuit economisch oogpunt een zeer slechte periode door, maar ze vonden een manier om eruit te komen en besloten erover te praten om mensen in dezelfde moeilijke omstandigheden te steunen.

Een zeer ingewikkelde periode...

Een zeer ingewikkelde periode...

Mikhail Nilov/Pexels

Ricky en Naomi Willis zijn een getrouwd stel dat, na een zeer gecompliceerde periode in hun leven, hun verhaal wilde vertellen en hoe ze eruit zijn gekomen om mensen in dezelfde situatie te helpen.

Het hoofd bieden aan alle dagelijkse verplichtingen en het thuis aan niets laten ontbreken is soms echt een gigantische taak. De uitgaven zijn constant en blijven doorgaan, het geld lijkt nooit genoeg te zijn, de behoeften van elk gezinslid zijn verschillend en de angst om niet rond te kunnen komen is er altijd. In zo’n situatie zou je niet willen leven, toch? Toch zijn er veel mensen die niet anders kunnen, die zich overweldigd voelen door het dagelijks leven van alledag en daar graag aan willen ontsnappen door een oplossing te vinden.

Het stel in kwestie is daarin geslaagd. Natuurlijk waren de opofferingen niet gering, maar binnen enige tijd slaagden ze erin om een aanzienlijke schuld af te betalen.

Advertisement

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Mikhail Nilov/Pexels

Ricky en Naomi kwamen in grote problemen toen eerst hij en daarna zij hun baan verloren. Het gezin bestaat uit vier personen, waaronder twee kleine meisjes, en de uitgaven waren erg hoog. Daarom stapelden de schulden zich elke dag op. Het spaargeld slonk, er gingen dingen kapot in huis en het was niet gemakkelijk om een adequate levensstandaard te behouden. Zo hadden ze in korte tijd maar liefst 43.000 pond aan schulden opgebouwd. Een groot bedrag, zeker omdat ze geen baan hadden.

“We hadden een dieptepunt bereikt en moesten een lijst met prioriteiten maken”, vertelt de man: "We konden leven van 1 pond per dag en we moesten uitzoeken wat de prioriteit had. Op de eerste plaats moesten we onze twee kleine meisjes te eten geven, luiers kopen voor onze jongste en dan kwamen wij op de derde plaats. Ik had het gevoel dat ik iedereen teleurstelde”.

Ondanks het verdriet van het moment moest er een oplossing worden gevonden. Dus gingen de twee tegenover elkaar zitten en bedachten een plan om te overleven met maar één pond per dag.

Het overbodige opgeven

We geven allemaal geld uit aan dingen die we niet echt nodig hebben. We kopen voorwerpen, voedsel, kleding en nog veel meer, misschien alleen maar omdat het voordelig is, met korting, en we denken dat we het misschien nodig hebben. Laten we in plaats daarvan eens nadenken over hoeveel geld we zouden kunnen besparen door soortgelijke en overbodige aankopen te vermijden. We realiseren ons vaak niet hoeveel nutteloze dingen we in huis hebben, hoe automatisch aankopen zijn en hoeveel we in plaats daarvan zouden kunnen vermijden. 

Het was precies dit dat het leven van het echtpaar Willis ongeveer vier jaar lang leidde. Ze analyseerden hun situatie, hun rekeningen en wat ze nodig hadden om rond te komen en gingen aan de slag. "We namen ons voor om geen cent uit te geven aan dingen die we niet echt nodig hadden”, vertelt Naomi, "zo konden we elk jaar honderden ponden besparen”. 

En dit is waar hun reis om anderen te helpen begon. De twee hebben een blog gemaakt, Skint Dad, waarin ze veel suggesties en adviezen plaatsen – door directe ervaring – over hoe om te gaan met moeilijke perioden in het leven, geld te besparen en de beste oplossing te vinden om de essentiële dingen niet te missen. Mensen die net als zij in moeilijkheden zitten, kunnen op deze pagina lezen hoe zij het hebben gedaan en misschien dezelfde trucs in de praktijk kunnen brengen. Ricky en Naomi hadden een schuld van 43.000 pond, ze waren met z’n 4-en, maar ze slaagden erin uit deze zeer slechte situatie te komen. Dus waarom zouden ze niet de keuzes die ze hebben gemaakt delen en anderen helpen?

Advertisement