Stel eist dat hun buren de renovatiewerkzaamheden aan hun huis uitstellen: zij is zwanger

Janine image
door Janine

26 Maart 2024

Stel eist dat hun buren de renovatiewerkzaamheden aan hun huis uitstellen: zij is zwanger
Advertisement

Het krijgen van een baby is nooit gemakkelijk, dus het is legitiem om bezorgd te zijn, op zijn minst een beetje, als je in verwachting bent en op het punt staat te bevallen. In feite bestaat er geen voldoende uitgebreide handleiding om een jong stel het ouderschap te leren, maar men doet alles wat in zijn macht ligt om het welzijn van de baby te garanderen. Maar wanneer ga je “over de grens”.

Een normale aangelegenheid veranderde in een conflictsituatie toen de eisen van een jong stel dat in verwachting was, botsten met de behoeften van hun buren.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van het stel dat van plan was de renovatie uit te voeren

Het verhaal van het stel dat van plan was de renovatie uit te voeren

Freepik - Not the actual photo

De buurvrouw van het koppel dat binnenkort ouders zullen worden, baseerde zich op de mening van internetgebruikers om te begrijpen of zij en haar man zich op de meest gepaste manier hadden gedragen: ze schreef een lang bericht op Reddit waarop ze talloze reacties ontving, maar laten we eens kijken wat er gebeurde.

"Mijn man en ik willen ons huis al een hele tijd renoveren, na maanden plannen en ontwerpen zijn we eindelijk zover dat we met het werk kunnen beginnen. Dus hebben we al onze buren een maand van tevoren op de hoogte gebracht met een aankondiging, om hen de startdata van de werkzaamheden te laten weten”, schreef de vrouw.

De familie die het dichtst bij hen woont, degene met wie ze een muur “delen”, nam echter de dag na de aankondiging gealarmeerd contact met hen op: het echtpaar onthulde hen dat ze een baby verwachten die binnen een paar weken geboren zal worden. "Ze zijn ontsteld over het lawaai dat de komende maanden onvermijdelijk zal ontstaan: hun pasgeboren baby zou last kunnen krijgen van de herrie. Ze hebben ons daarom gevraagd de start van de werken enkele maanden uit te stellen...", voegde ze eraan toe.

Hoewel ze uitlegden dat het niet mogelijk was om de data uit te stellen omdat alles al gepland was (het bedrijf, de huur van het tijdelijke huis om in te wonen, enz...), vroeg het jonge stel hen om een gesprek om de zaak verder te bespreken. De persoonlijke ontmoeting had niet slechter kunnen verlopen.

Advertisement

De reacties van gebruikers

De reacties van gebruikers

Pexels - Not the actual photo

“De zwangere vrouw hield praktisch niet op met huilen: ze schreef haar emotionaliteit toe aan hormonen, maar ze benadrukte ook dat ze in de laatste 24 uur in twee jaar tijd nog nooit zoveel had gehuild. De ontmoeting was niet doorslaggevend omdat ze ons bleven vragen om de werkzaamheden uit te stellen, waarvan we al duidelijk hadden gemaakt dat het niet mogelijk was", meldde de oudere vrouw.

Ze boden aan om het echtpaar alle diensten van de arbeiders te geven, maar het stel stond erop om ten minste van 12.00 tot 15.00 uur 's middags rust te hebben. Een moeilijk verzoek om aan te voldoen: de bouwvoorman meldde dat de werkzaamheden van 8.00 tot 16.00 uur zou duren, met een pauze van 30 minuten om 12.00 uur. "Daarnaast hebben we ze alle plannen van het werk gegeven, zodat ze zich daaraan kunnen aanpassen: meer dan dat, weten we niet wat we moeten doen", concludeerde de vrouw uiteindelijk.

De gebruikers gaven vervolgens hun mening: “Jullie zijn veel te behulpzaam geweest voor hen en ze zullen snel merken hoe luidruchtig een baby kan zijn: de drukte van de werkzaamheden zal hun laatste probleem zijn”, schreef iemand. “Het is een slechte keuze om een baby te laten wennen om alleen in stilte te slapen, integendeel, het zou moeten worden opgevoed om in alle omstandigheden in slaap te vallen”, schreef een ander. Wie heeft er volgens jou gelijk?

Advertisement