Bruid geeft £13.000 uit aan een prachtige, 4 meter hoge, verlichte kasteelvormige bruidstaart

Janine image
door Janine

10 Maart 2024

Bruid geeft £13.000 uit aan een prachtige, 4 meter hoge, verlichte kasteelvormige bruidstaart
Advertisement

Bij een bruiloft hoort een aanzoek, een lange organisatie, een ceremonie en een feest om de grote dag van je leven te vieren met je dierbaren. Daarom repeteer je, proef je, zoek je de beste locatie en ga je vervolgens naar een goede patissier die de bruidstaart van je dromen kan maken. 

Er zijn genoeg professionals die hard werken om de dag van twee mensen speciaal te maken door de taart te maken die ze graag willen. Een voorbeeld hiervan is het verhaal dat we je willen vertellen.

Advertisement

Een heel speciaal verzoek

Een heel speciaal verzoek

@bespokecakesbysamuk/Instagram

Een 18-jarige jonge vrouw, Madeline Burton, bekroonde haar liefdesdroom met Patrick, haar vriend sinds haar kindertijd, met wie ze een uitbundig bruiloftsfeest organiseerde. Het meisje wilde een betoverend feest geven en regelde alles tot in de puntjes. Van de jurk tot de bruidstaart, alles moest perfect zijn, in perfecte harmonie zijn. 

Daarom wendde ze zich tot een echte professional in de branche, Sam Woodruff, een cake designer die de wensen van de jonge bruid goed begreep. Sam is een taartkunstenaar en slaagt erin ware kunstwerken te creëren voor belangrijke gelegenheden. Doopfeesten, bruiloften, babyshowers, verjaardagen, elke gebeurtenis is het juiste moment om haar te vragen de perfecte taart te maken. 

Voor de bruiloft van Madeline en Patrick was dit precies wat er gebeurde.

Advertisement

Een gigantisch project

Een gigantisch project

@bespokecakesbysamuk/Instagram

De jonge vrouw, die op haar trouwdag een prinsessenjurk zou dragen, wilde haar huwelijksfeest afsluiten met het aansnijden van een taart in de vorm van een kasteel. En dan hebben we het niet over een “standaard” taart, maar een waar kunstwerk dat met een hoogte van 4 meter dit moment nog specialer maakte.

De maakster van het meesterwerk vertelde dat het haar drie maanden heeft gekost om de vorm te maken. "Er zijn sprookjesbruiloften, en dan is er deze bruiloft waar ik met plezier aan heb gewerkt”, bekende ze in een bericht bij de publicatie van de foto, "Ik ben zo trots op dit werk. Het is niet allemaal taart, er is een kasteelstructuur, maar het is prachtig'. 

Het resultaat is een waar spektakel en een lust voor het oog. Er is hard gewerkt aan deze creatie en er zijn uren besteed aan het creëren van alle torens, de barokke schilderingen tussen de etages, de LED-verlichte ramen, de bloemendetails en zelfs twee paarden in het midden van de scène. Een lange reis die niet alleen de verwezenlijking van een droom voor het bruidspaar betekende, maar ook een prestatie voor de cake designer.

Maar hoeveel werd er voor dit meesterwerk betaald?

De fantastische taart was niet alleen maar zoet, zo zeiden we al, maar de etages waar later van gegeten zou worden, waren verpakt in een speciaal gemaakte structuur. Een project waar bruid en maakster samen aan werkten en dat vele dagen in beslag nam. Maar uiteindelijk was het resultaat betoverend en de moeite waard. Maar de nieuwsgierigen onder ons zullen zich afvragen: hoeveel is er voor deze bruidstaart betaald?

Madeline en Patrick gaven maar liefst 13.000 pond uit om de mooiste dag van hun leven op een zoete en spectaculaire manier af te sluiten. Een veel hoger bedrag dan normaal, wat veel voldoening gaf. Als je iets zo graag wilt en je hebt de middelen om het te realiseren, waarom zou je jezelf dat dan ontzeggen? Je hoopt dat je maar één keer in je leven trouwt, dus moet je het zo goed mogelijk vieren. 

Wat vind je van deze taart, vind je hem mooi?

Advertisement