Een stel vraagt ​​om een ​​kamerreservering te annuleren: de host weigert en er volgt wraak

Janine image
door Janine

20 Maart 2024

Een stel vraagt ​​om een ​​kamerreservering te annuleren: de host weigert en er volgt wraak
Advertisement

Als je op vakantie gaat, is het eerste wat je moet doen natuurlijk de bestemming kiezen en dan aan de slag gaan met het boeken van de reis en de accommodatie. De laatste jaren zijn er veel platforms waar het mogelijk is om ruim van tevoren een kamer of appartement te reserveren en met de mogelijkheid om, als er zich onvoorziene gebeurtenissen voordoen, kosteloos te annuleren. 

Het stel dat centraal staat in dit verhaal had alles georganiseerd, maar iets verliep niet zoals verwacht.

Advertisement

Het gemak van online reserveren...

Het gemak van online reserveren...

HeungSoon/Needpix

Het boeken van een accommodatie via telefoon of internetapplicaties is heel eenvoudig geworden sinds er talloze sites zijn die een dergelijke service bieden. Je bepaalt je bestemming, de data van je reis, je budget en alle diensten die je in de accommodatie wilt vinden. Als je dat gedaan hebt, krijg je een lijst met mogelijke hotels, appartementen, bed & breakfasts om uit te kiezen. Je bekijkt de kenmerken, waar in de stad ze zich bevinden, misschien beoordelingen van vorige klanten, en je boekt. Bovenal ben je verzekerd van eventuele problemen die zich kunnen voordoen vanaf het moment van boeken tot het moment van vertrek. Als je om de een of andere reden niet meer kunt vertrekken, kun je in de meeste gevallen annuleren zonder geld te verliezen. 

Dit is niet wat er is gebeurd met een stel toeristen dat een appartement had geboekt om Seoul te bezoeken. De twee hadden niet veel aandacht besteed aan de locatie van de accommodatie toen ze boekten, dus toen ze zagen dat het in de buitenwijken bevond, vroegen ze om annulering.

Advertisement

De weigering om de reservering zonder kosten te annuleren

De weigering om de reservering zonder kosten te annuleren

Hiura Kom Woo/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0 DEED

Toen ze dat eenmaal gedaan hadden, kregen de twee echter niet de reactie die ze verwachtten: de eigenaar van het appartement weigerde te annuleren en het bedrag van het verblijf terug te betalen. De twee, geïrriteerd door het gebrek aan flexibiliteit, besloten het er niet bij te laten zitten. Nadenkend over manieren om de eigenaar van de accommodatie er niet mee weg te laten komen, vertrokken de twee naar Seoul, gingen naar de accommodatie, gebruikten het niet voor de vakantie, maar gingen ongeveer vijf keer naar binnen en naar buiten om de kranen te laten lopen en alle apparaten aan te laten. 

Op deze manier zou het verbruik hoog zijn en zouden ze wraak nemen op de eigenaar. Er werd heel veel water, elektriciteit en gas verbruikt - en, laten we eerlijk zijn, verspild - om de man en zijn weigering te “straffen” en de rekeningen rezen de pan uit. 

Maar de vraag is: hoe wisten ze wat er gebeurde?

Een keuze die niet in goede aarde viel bij gebruikers…

Een keuze die niet in goede aarde viel bij gebruikers…

Marina Shemesh/Needpix

Degene die zich bewust werd van het buitensporige en abnormale verbruik was het gasbedrijf, dat bij het zien van een onevenredig gebruik gedurende ongeveer een maand, op zijn hoede was uit angst voor een lek en besloot om controles uit te voeren. Zo werd de wraak van de twee toeristen ontdekt. Tussen gas, elektriciteit en water bedroegen de rekeningen in totaal ongeveer 1.500 euro. Een aanzienlijke uitgave voor de eigenaar van het appartement en een geslaagde wraakactie voor het stel. De man kon er niets aan doen, alleen maar vaststellen dat er een enorme verspilling was om hem een lesje te leren.

Het verhaal werd bekendgemaakt en er werd op verschillende manieren commentaar op gegeven. Benadrukt moet worden dat veel gebruikers de actie van de toeristen onjuist vonden, vooral vanwege de enorme en in hun ogen nutteloze energieverspilling. 120.000 liter water is geen kleine hoeveelheid en het zonder de juiste reden laten stromen was niet bepaald een goede keuze. Dit is de reden waarom ze geen steun van de mensen vonden, maar kritiek op hun keuze.

Wat vind jij: ben je het eens met wat ze gedaan hebben, of zou je zoveel verspilling van water, elektriciteit en gas vermeden hebben?

Advertisement