Piloot begroet passagiers en stelt zijn speciale “stewardess” voor

Janine image
door Janine

22 Maart 2024

Piloot begroet passagiers en stelt zijn speciale “stewardess” voor
Advertisement

Wat betekenen kinderen voor hun ouders? Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld? We weten zeker dat het antwoord positief is en dat ieder van ons de beste woorden heeft gevonden om deze vreugde te beschrijven. Ouder worden verandert je leven, verschuift je perspectieven en prioriteiten en zorgt er voor dat je alleen nog oog hebt voor de nieuwkomer. Er is geen grotere schat dan een kind en het is een enorme emotie om te weten dat je hem of haar aan je zijde je hebt.

Misschien is het juist om deze reden dat de vader die centraal staat in dit verhaal de vreugde wilde delen van een moment met zijn dochter.

Advertisement

Een werkelijk speciale vlucht

Een werkelijk speciale vlucht

@southwestair/Instagram

Reizen met het vliegtuig is voor veel mensen een routine geworden. Dit vervoermiddel wordt gebruikt voor lange reizen, maar ook voor kortere afstanden, om zo de tijd te optimaliseren en minder uren te besteden aan het bereiken van een vakantie- of werklocatie. We weten allemaal dat, zodra we aan boord zijn en de instapprocedures zijn voltooid, de gezagvoerder en de piloot de passagiers begroeten, zichzelf voorstellen, hen een goede vlucht wensen en vervolgens aan het werk gaan.

Tijdens een vlucht naar Denver gebeurde er echter iets onverwachts. De piloot en eerste gezagvoerder van de vlucht begroette zijn passagiers niet via de intercom en bleef in de cockpit, maar besloot zich te laten zien en stelde zich aan iedereen voor met zijn speciale en persoonlijke vlucht-"assistent".

Advertisement

De begroeting van de piloot aan zijn passagiers

De begroeting van de piloot aan zijn passagiers

@southwestair/Instagram

Op de beelden van een video, geplaatst door de luchtvaartmaatschappij waar de man werkt, is te zien hoe hij bij de intercom staat en de belangrijkste persoon in zijn leven, en “kleine stewardess” voor een dag, vasthoudt. Zijn kleine meisje zou de hele vlucht naast hem zitten en hem de energieboost geven die hij zo hard nodig had. 

“Dames en heren, goedemorgen, dit is de eerste gezagvoerder die tot jullie spreekt, Ben - begon de opgewonden en lachende piloot - vandaag gaan we naar Denver en Ellie Rose is bij me. Ze is mijn dochter en dit is een heel speciale vlucht voor mij -  vervolgt de man - het is de eerste keer dat ze met mij vliegt en ik ben de piloot. Het zal een mooie herinnering zijn voor mij en mijn vrouw, die hier bij ons is, maar ze zal zich er zeker niets van herinneren. Het goede nieuws is dat Ellie voor 90% bijna altijd lacht, het slechte nieuws is dat ze dat 10% niet doet. 

Gelach, applaus en uitingen van verbazing, evenals een daverend gejuich, begroetten de presentatie van de kleine passagier.

De emotie van de mensen

Stel je de emotie voor van een man die niet alleen zijn kleintje naast zich heeft, maar haar voor het eerst door de lucht vliegt en haar aan alle passagiers voorstelt. Kinderen zijn de trots van hun ouders en het is mooi om te denken dat ze hen aan anderen kunnen laten zien. 

De post van de luchtvaartmaatschappij werd overspoeld met reacties, complimenten en blijken van genegenheid, maar ook waardering voor de outfit van het meisje. Niet veel mensen merkten misschien op dat het kleine meisje gekleed was als een kleine piloot en zich in al haar professionaliteit liet zien naast de gezagvoerder van de vlucht. Een perfecte en schattige co-piloot.

Onder de vele berichten waren ook die van enkele passagiers op de vlucht, die vertelden hoe mooi het was om zo'n tafereel mee te maken. Heb jij je ooit in zo'n bijzondere situatie bevonden en erover kunnen vertellen?

Advertisement