Getuige weigert de bruid te helpen met een grap tegen haar man

Janine image
door Janine

25 Maart 2024

Getuige weigert de bruid te helpen met een grap tegen haar man
Advertisement

De rol van de getuige is van fundamenteel belang bij de organisatie van een bruiloft: de uitverkorene zal aan de zijde van de bruidegom moeten staan ​​(zelfs letterlijk), het beste advies moeten kunnen geven en eventueel een emotionele toespraak voor de ceremonie kunnen voorbereiden.

Kortom, we hebben te maken met een sleutelfiguur die verantwoordelijk is voor enkele van de meest delicate taken. De man, de aangestelde getuige, werd echter uitgekozen om medeplichtig te zijn aan een ongebruikelijke gebeurtenis: het uithalen van een grap die tijdens de bruiloft moest worden uitgevoerd.

via Reddit

Het verhaal van de man

Het verhaal van de man

Wavebreakmedia_micro/Freepik

Het hele verhaal werd rechtstreeks door de man verteld via het Reddit-forum. "Ik ben 23 jaar oud en ik ben de beste vriend van de toekomstige bruidegom: ik werd uitgekozen om zijn getuige te zijn. Zijn bruid is een levendig, vrolijk meisje, een geboren grappenmaker", onthulde de man.

“Ik moet eerlijk zijn: ze maakt nooit vervelende grappen en slaagt er altijd in iets grappigs te vinden om iedereen aan het lachen te maken. Een eigenschap die mijn vriend enorm waardeert en die hen, denk ik, in hun relatie verenigd heeft. Hij is een nogal methodische, serieuze en pragmatische man: daarom denk ik dat ze goed met elkaar overweg kunnen", vervolgde de man.

Dit klinkt allemaal prachtig, twee gelijkgestemde geesten die binnenkort zullen genieten van een veelbelovend, gelukkig huwelijk. Maar gezien het karakter van de vrouw is ze van plan om zelfs tijdens de bruiloft een grap met haar toekomstige echtgenoot uit te halen...

Advertisement

De ommekeer

De ommekeer

Freepic.diller/Freepik

“De aanstaande bruid vertelde mij en haar bruidsmeisje wat haar plan was: op het moment van de ceremonie, wanneer gevraagd zou worden of iemand tegen de verbintenis was, had één persoon moeten ingrijpen en op dramatische wijze aankondigen dat ze zich tegen deze verbintenis wilde verzetten", vertelde de man. En dat is nog niet alles.

Omdat hij vrijgezel was, was hij aangewezen om dat nep-drama op te voeren, dus hij zou moeten bekennen dat hij heimelijk verliefd was... op de bruidegom! Alsof dat nog niet genoeg was, zou de jonge getuige en de bruid moeten duelleren met echte zwaarden om te beslissen wie van de twee daadwerkelijk met de bruidegom van de vrouw zou kunnen trouwen. Een komische en absurde scène, toch? Niet echt…

In feite heeft het stel dat op het punt staat te trouwen een grote verzameling zwaarden en het hele scenario zou mogelijk zijn geweest om op te zetten... gelukkig was het bruidsmeisje het daar niet mee eens: ze vond die grap gevaarlijk, zowel met betrekking tot de veiligheid van de betrokken mensen, als op juridisch vlak, aangezien het huwelijk in een rechtbank zou hebben plaatsgevonden... en daarom had de man niet gelukkiger kunnen zijn geweest om die woorden te horen. Toen stelde het bruidsmeisje nep-zwaarden voor om te gebruiken, en toen stortte de man in.

Het commentaar van Reddit-gebruikers

"Ik had liever niets gezegd over wat de bruid voorstelde, maar het leek er echt op dat dat absurde idee werkelijkheid zou kunnen worden... dus uiteindelijk heb ik erop gewezen dat ik me niet op mijn gemak voelde bij dat idee en toen ik de teleurstelling las op de gezichten van de twee vrouwen voelde ik me schuldig en stelde voor een alternatieve grap te bedenken", bekende de man.

Later werd er een groepschat opgezet om te bespreken welke grap bedacht moest worden, maar in werkelijkheid werd de man nog steeds onder druk gezet om het “oorspronkelijke plan” uit te voeren, ondanks dat hij herhaalde hoe naar hij zich erover voelde. Uiteindelijk werd hij ervan beschuldigd een spelbreker te zijn en vroeg hij zich af of hij ongelijk had, omdat hij bij zijn standpunt wilde blijven. Hier zijn enkele opmerkingen van internetgebruikers.

“Het is volkomen begrijpelijk dat je je niet op je gemak voelt om zo'n rol te spelen, ook al kan je beste vriend zo’n spektakel wel waarderen”, schreef iemand. “Ik sta aan jouw kant, om nog maar te zwijgen van de ellende die eruit zou kunnen voortvloeien": in sommige staten zou een officiële ceremonie zelfs kunnen worden uitgesteld als iemand tegen de verbintenis zou zijn, zelfs als een van de echtgenoten dat deed en vervolgens toegaf dat ze een grapje maakten", merkte een ander op. Hoe zou jij je in zo’n situatie hebben gedragen?

Advertisement