Hij parkeert door twee parkeerplaatsen in beslag te nemen: ze laten een briefje achter om hem erop te wijzen en hij wordt woedend

Janine image
door Janine

27 Maart 2024

Hij parkeert door twee parkeerplaatsen in beslag te nemen: ze laten een briefje achter om hem erop te wijzen en hij wordt woedend
Advertisement

Reizen met de auto is een steeds vaker voorkomend fenomeen geworden: veel mensen hebben er minstens één per gezin en als gevolg daarvan kampen veel steden met problemen zoals veel verkeer en files. Dan is er nog een probleem...

Die met betrekking tot parkeren: vooral in grote steden is het vinden van een "plek" een lastige opgave, zelfs als het gaat om naar huis gaan en in de eigen straat parkeren. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft zijn eigen visie op wat goed en fout is (of op zijn minst civiel) en aarzelt dus niet twee keer om twee parkeerplaatsen in te nemen, maar er is een reden.

De “oplossing” van de man die zijn auto niet met krassen terug wilde vinden

De “oplossing” van de man die zijn auto niet met krassen terug wilde vinden

u/Dai_Bando - Reddit

Ondanks de voortdurende toename van het aantal auto's vrijwel wereldwijd, hebben we te maken met vrij dure voertuigen: ongeacht de economische mogelijkheden probeert men altijd een beetje zorg te dragen voor zijn auto.

Parkeren is een punt van levensbelang geworden: sommige mensen, misschien "wanhopig", proberen hun auto op zeer smalle plaatsen te krijgen waar het succes van de manoeuvre onwaarschijnlijk is. Wat dus kan gebeuren, is dat je het voertuig van iemand anders raakt, met grote kans op schade. Maar niet voor de hoofdpersoon van dit verhaal.

Hij parkeert meestal op twee parkeerplaatsen om ver weg te blijven van de auto's van anderen. Toen vond hij op een dag een briefje op de motorkap van zijn auto waaruit bleek hoe onbeleefd en onbeschaafd zijn gedrag was: in de overtuiging dat hij volkomen juist handelde, werd hij woedend en besloot zelf een briefje achter te laten.

Advertisement

De reactie van de boze automobilist

De reactie van de boze automobilist

Turbulent-Daddy/Reddit

"De reden dat ik op twee parkeerplaatsen parkeer, is te wijten aan het feit dat iemand mij van achteren heeft aangereden en dat het repareren van mijn auto mij bijna 600 euro heeft gekost. Laat daarom geen enkel briefje meer achter op mijn auto, net zoals je niet zou willen dat het bij jou werd achtergelaten!", is te lezen in het bericht van de automobilist die kennelijk boos was omdat hem verwijten werd gemaakt. De vreemde uitwisseling van berichten was het onderwerp van veel reacties van internetgebruikers: laten we er een paar bekijken.

"Als iedereen zo zou denken, zouden de parkeerplaatsen letterlijk gehalveerd worden! Ik denk niet dat er uiteindelijk iemand beter van zou worden”, merkte een gebruiker op, "ik zou niet aarzelen om nog een briefje naast dat van hem achter te laten om er zeker van te zijn dat de man het leest", schreef een ander.

“Als je beter parkeerde, zouden de mensen misschien stoppen met tegen je auto aan te rijden", grapte iemand. "Ik zou ervoor hebben gekozen om zijn hele auto te bedekken met post-its", schreef iemand anders. "Af en toe word ik door andere voetgangers op straat tegen het lijf gelopen, en daarom heb ik nu de hele Londense wijk Kensington en Chelsea opgekocht en iedereen uitgezet zodat ze er geen enkele kans meer op hebben", overdreef een ander ten slotte.

Kortom, niemand was blij met het idee van de automobilist om zijn voertuig te “beschermen”… wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement