Dochter besluit elk contact met haar moeder te verbreken: ze helpt haar nooit met haar zoon

Janine image
door Janine

04 April 2024

Dochter besluit elk contact met haar moeder te verbreken: ze helpt haar nooit met haar zoon
Advertisement

Familieconflicten komen vaak voor: deel uitmaken van dezelfde “kring” betekent niet noodzakelijk dat je dezelfde ideologieën of gedachten deelt. Dit is uiteindelijk acceptabel, tenzij je de relatie die je hebt met een belangrijk familielid, bijvoorbeeld een ouder, onherstelbaar beschadigt.

Iedereen maakt natuurlijk zijn eigen keuzes, maar zo'n kloof tussen ouders en kinderen - een kloof die onherstelbaar is - is nooit wenselijk: we hebben het tenslotte over ons eigen vlees en bloed. Helaas heeft wat er gebeurd is in het verhaal dat we je nu gaan vertellen een enorme kloof geslagen tussen een moeder en een dochter: laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Advertisement

De ondersteuning die een nieuwe moeder nodig heeft

De ondersteuning die een nieuwe moeder nodig heeft

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

Het moederschap is niet voor iedereen gemakkelijk om mee om te gaan: er zijn er die in paniek raken, die zich er niet klaar voor voelen en die plotselinge stemmingswisselingen hebben als gevolg van hormonen, en er zijn veel vrouwen – en ook mannen – die instorten als ze worden geconfronteerd met een levensfase die alleen maar positief zou moeten zijn. Toch is er in de praktijk veel te doen en ontbreekt het soms aan tijd om alles zo goed mogelijk te organiseren.

Een baby heeft in feite absolute prioriteit en totale aandacht nodig, en dit geldt vooral voor nieuwe moeders: zij zijn degenen die – tenminste in de eerste paar maanden – in zeer nauw contact met de pasgeborene zullen moeten staan. Familie, zoals grootouders bijvoorbeeld, is een fundamentele hulpbron die bij veel gelegenheden, zoals kinderopvang, een primaire rol speelt.

Hulp en nooit een plicht, een gunst en nooit een verplichting, maar iedereen die kan genieten van grootouders of ooms en tantes of iemand die in staat is de “last” van een kind voor hen te verlichten, is beslist een gelukkig persoon: de vrouw in dit verhaal heeft in deze zin altijd een beetje medeplichtigheid van haar moeder gezocht, maar alles was tevergeefs.

Advertisement

De spanning tussen de twee vrouwen

De spanning tussen de twee vrouwen

Freepik - Not the actual photo

De vrouw had haar meerdere keren gevraagd of ze voor haar zoontje wilde zorgen, maar elke vorm van hulp werd haar steeds ontzegd. Niet één keer had haar moeder ermee ingestemd om op haar kleinzoon te passen. De vrouw, die fulltime werkte, had zich altijd zo goed als ze kon moeten behelpen en haar vrije tijd, haar vriendschappen en al haar relaties in het algemeen stonden op een laag pitje.

Dan de bruiloft van haar beste vriendin: de jonge vrouw zou het voor geen goud willen missen en dus had ze het ruim van tevoren georganiseerd. Ze had een oppas gevonden voor de dag van het evenement, aan de andere kant was het van levensbelang om iemand te vinden die op de kleine paste: kinderen mochten niet op die bruiloft komen.

Helaas had de oppas waarop ze rekende zich op het laatste moment teruggetrokken, waardoor ze geen kinderopvang voor haar zoon meer had. Er zat voor haar niets anders op dan te smeken, zelfs op haar knieën als het nodig was, bij haar moeder. En dat is precies wat ze besloot te doen.

De ruzie tussen moeder en dochter

Er was niets aan te doen: ze was in tranen en bleef haar moeder smeken, maar er was geen manier om haar van gedachten te doen veranderen. De vrouw was niet bereid haar yogales af te zeggen om voor haar kleinzoon te zorgen.

Ze genoot van haar pensioen en woonde op slechts een uur rijden van het huis van haar dochter, maar ze was niet van plan om naar haar toe te gaan.

"Als het zo is, prima. Mijn moeder wordt niet gedwongen om voor mijn zoon te zorgen. Aan de andere kant ben ik ook niet verplicht om hem haar te laten zien", zo concludeerde de vrouw uiteindelijk. Daarom besloot ze alle banden met haar moeder te verbreken: ze wilde niets meer met haar te maken hebben.

We hebben allemaal hulp nodig in het leven. Als de mensen die het dichtst bij ons staan ​​niet bereid zijn ons ook maar de geringste hulp te bieden, wordt het hele bestaan ​​ingewikkeld. Wat denk jij ervan?

Advertisement