"Mijn vriendin liet me haar trouwjurk zien, ik vertelde haar dat ik hem niet mooi vond en ze werd boos"

Janine image
door Janine

02 Mei 2024

Advertisement

De trouwjurk: het detail waar de meeste tijd aan wordt besteed bij het organiseren van een bruiloft, het detail dat iedereen uit nieuwsgierigheid in spanning houdt en een droom die voor veel vrouwen uitkomt. Hoevelen hebben van kleins af aan over hun trouwjurk gefantaseerd, hem getekend, erover nagedacht, hem op foto's en in winkels gezien en slagen er dan eindelijk in om hem te hebben. Het is natuurlijk niet zeker dat het eerste idee in dit opzicht het gekozen idee zal zijn, maar het is zeker een van de mooiste dingen op zo'n belangrijke dag.

Advertisement

Veel enthousiasme voor de trouwjurk...

Wedding Maps/Pexels

We weten allemaal dat de trouwjurk nooit vóór de grote dag aan de bruidegom mag worden getoond. De meeste mensen respecteren deze traditie – misschien uit bijgeloof – maar er zijn ook uitzonderingen. De vrouw in het middelpunt van dit verhaal vertegenwoordigt een van hen. Het is alleen jammer dat haar keuze om haar jurk vóór de trouwdag aan haar toekomstige echtgenoot te laten zien niet de beste was.

De discussie die tussen de twee plaatsvond, werd verteld door de toekomstige bruidegom, die zich tot Reddit-gebruikers wendde om erachter te komen of zijn reactie op het zien van zijn vriendin overdreven was of niet.

"Mijn vriendin en ik gaan over 9 maanden trouwen. Ze gaat al heel lang met haar vriendinnen op pad om haar jurk en die van de bruidsmeisjes uit te kiezen - zei de toekomstige bruidegom - Ze vond de jurk die ze mooi vond, kocht hem en was er erg enthousiast over. Op een avond liet ze me de foto's zien van de jurken die voor de bruidsmeisjes waren uitgekozen en toen, niet in staat haar emotie te bedwingen, vertelde ze me dat ze mij ook die van haar wilde laten zien om te weten wat ik ervan vond. Voordat ze hem liet zien, vroeg ik haar of ze mijn eerlijke mening erover wilde en ze zei ja - vervolgde hij - Ze deed hem aan, ze kwam naar me toe en ik zou liegen als ik zei dat ik hem mooi vond".

Advertisement

De man vond hem helemaal niet mooi

Pickpik

De toekomstige echtgenoot was dus erg teleurgesteld door de keuze van zijn vriendin. Niet omdat zij er niet mooi uitzag, integendeel, volgens zijn woorden was de vrouw heel charmant, bijna alles wat ze droeg stond haar mooi, maar die jurk echt niet, het maakte haar bleek en deed haar geen eer. Dit waren zijn gedachten en dit is de mening die hij aan zijn wederhelft gaf. Ze had tenslotte om oprechtheid gevraagd en die kreeg ze ook. Het is alleen jammer dat dit de woede van de bruid veroorzaakte, een heftige ruzie waardoor ze het huis verliet.

"Het was een heel andere jurk dan degene die ze altijd had gezien en gewild - vervolgde de auteur van het bericht - het was pompeus, een beetje te overdreven, zelfs vergeleken met het huwelijksthema dat ze zelf al maanden had bestudeerd. Ik was eerlijk toen ik haar vertelde dat ik hem niet mooi vond en ook dat ik zo'n keuze nooit van haar had verwacht. Ze vertelde me dat ze niet had gedacht dat ik het zo lelijk zou vinden en sprak niet meer met me. Heb ik er verkeerd aan gedaan om te zeggen dat ik hem niet mooi vond?

Oprechtheid had tot zijn eerste belangrijke discussie met zijn toekomstige vrouw geleid, dus het was verkeerd geweest om openlijk te spreken.

Deed hij er verkeerd aan om eerlijk te zijn?

Volgens internetgebruikers was het antwoord niet zo vanzelfsprekend. Velen beweerden dat zijn reactie niet op zijn plaats was, hij had kunnen “doen alsof” om het enthousiasme van zijn vriendin, die de jurk al had gekocht, niet te temperen. Aan de andere kant waren er mensen die de man steunden en een tegen de vrouw ingingen, die, door om oprechtheid te vragen, zowel een negatieve als een positieve mening had moeten verwachten. Dit was niet het geval geweest en ze was teleurgesteld door de man met wie ze op het punt stond te trouwen. Maar er was 9.000 dollar uitgegeven en de jurk kon niet worden geretourneerd: wat te doen?

Natuurlijk was de situatie niet zo eenvoudig en had ze zich op de trouwdag schuldig kunnen voelen bij de gedachte dat haar bruidegom die jurk niet mooi vond, maar het kopen van een tweede, alleen om wat de man ervan vond, was niet de juiste weg om te nemen. Een ongemakkelijk verhaal waar iemand het volgende over wilde zeggen: "daarom wordt de trouwjurk nooit aan de bruidegom getoond vóór de grote dag".

En misschien is dit naast traditie en mogelijk bijgeloof ook een reden waarom het geheim bewaard blijft en de verrassing ontstaat. Het is onwaarschijnlijk dat een man zijn vrouw op haar trouwdag vertelt dat ze er niet goed uitziet in de jurk die ze draagt, dus zulke discussies hadden ongetwijfeld vermeden kunnen worden. Wat vind je van her verzoek van de vrouw en de oprechte reactie van haar vriend?

Source:

Reddit

Advertisement