Ze koopt een tas voor slechts 1 dollar: het geld dat ze ermee verdient, is veel meer

Janine image
door Janine

13 April 2023

Ze koopt een tas voor slechts 1 dollar: het geld dat ze ermee verdient, is veel meer
Advertisement

Geluk openbaart zich voor ons in de meest uiteenlopende vormen: soms is het een loterijwinst, andere keren is het een ontmoeting met de juiste persoon op het juiste moment, weer een andere keer is het een toevallige aankoop die voor een prachtige en onverwachte verrassing zorgt.

Chandler West, een vrouw die in Charlotte, North Carolina, Verenigde Staten woont, weet het goed. De jonge vrouw deed een ongelooflijke ontdekking toen ze voor slechts één dollar een avondtasje in vintage-stijl kocht dat een Cartier Art Deco-model uit de jaren ’20 bleek te zijn. Op het moment van aankoop had ze geen idee van de waarde ervan.

via Newsweek

Advertisement

"Ik dacht dat het een beetje gedateerd was, ouder dan een eenvoudige vintage, iets antieks. Dus ik wist dat het meer waard was dan een dollar. Bovendien was het een schattig tasje en ik vond het mooi, dus kocht ik het”, zei ze. De jonge vrouw had de handtas opgemerkt tijdens een online onroerend goed veiling: niemand had geboden en de slechte beeldkwaliteit van het product hielp niet, dus bedacht Chandler om te proberen een klein bedrag te bieden.

"Ik herinner me dat er maar één foto was en niemand had een bod gedaan, dus ik kon hem voor $1 krijgen", legde ze uit. Toen ze het eenmaal had gekocht, bewaarde ze het een tijdje en toen - terwijl ze haar kast opruimde - besloot ze het door te verkopen: "Het zat tussen een stapel voorwerpen en toen ik het weer zag, dacht ik dat ik op internet kon zoeken om achter de waarde te komen”, vertelde ze.

Ze begon haar onderzoek door zorgvuldig de blauwe stenen en diamanten in de sluiting van de tas te onderzoeken om hun waarde te berekenen. Hoewel ze sceptisch was over de diamanten, was ze ervan overtuigd dat de blauwe stenen lapis lazuli waren en besloot ze een groep vintage verzamelaars op Facebook om hulp te vragen bij het identificeren van de tas. Een groepslid legde haar uit dat de zijden jacquard stof van de tas was geïnspireerd op 17e-eeuwse Safavid stoffen en dat de tas erg populair was in het Frankrijk van de jaren ’20. Hij vertelde haar ook dat het Franse luxemerk Cartier soortgelijke tassen had geproduceerd en adviseerde haar om te controleren of de merknaam op de sluiting stond.

Advertisement

Ondanks al deze informatie twijfelde Chandler nog steeds of haar aankoop van een dollar, zonder etiket erin, wel een luxe Cartier-product zou kunnen zijn. Ze besloot het toch te controleren en was verrast toen ze ontdekte dat de naam Cartier aan de onderkant van de gesp was gegraveerd, net onder de blauwe stenen.

Nadat ze de marktwaarde van de tas had onderzocht, bracht ze het item naar een juwelier om de authenticiteit van de stenen te bevestigen, maar besloot toen naar een veilinghuis te gaan om het te verkopen. Daar verkocht ze de tas voor $7.500 en verdiende ze $6.600 na het betalen van de commissie van het veilinghuis.

"Ik moet toegeven: het bedrag dat ik heb verdiend, heeft me veel meer plezier gegeven dan het vasthouden van zo'n bijzonder voorwerp!”, merkte ze op. Wat een geluk, nietwaar?

Advertisement