Luchtvaartmaatschappij weegt een passagier voordat ze aan boord mag

Janine image
door Janine

04 Juni 2023

Luchtvaartmaatschappij weegt een passagier voordat ze aan boord mag
Advertisement

Wanneer een vertrek nadert, worden we enthousiast over het idee om aan boord te gaan van een schip, of een vliegtuig te gaan of de trein te nemen om prachtige vakantieplekken te bereiken en te genieten van de broodnodige ontspanning. Natuurlijk weten we heel goed dat we ons eerst altijd op de best mogelijke manier moeten organiseren om comfortabel en veilig te reizen en te voldoen aan de geldende voorschriften in elk land. Dit geldt met name voor reizen per vliegtuig waarvoor controles zijn voorzien voordat je kunt instappen.

We zijn ons allemaal bewust van het feit dat bijvoorbeeld bepaalde producten niet mee aan boord mogen, dat er bagagelimieten gerespecteerd moeten worden en dat er veel regels zijn waar we ons aan moeten houden. In het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt het er echter op dat een luchtvaartmaatschappij iets verder is gegaan in haar verzoeken en haar passagiers ernstig heeft geïrriteerd.

via Indipendent

Advertisement
Robin van der Vliet/Wikimedia - Not the actual photo

Robin van der Vliet/Wikimedia - Not the actual photo

Het verhaal werd bekend gemaakt door een 24-jarige vrouw, Lillian Wessel, via haar sociale kanalen. De vrouw zei dat ze op het vliegveld een heel gênant moment had meegemaakt vanwege een beslissing van de maatschappij waarmee ze reisde. Hoewel het haar niet persoonlijk betrof, maar een andere passagier, bekende de jonge vrouw dat ze zich vernederd voelde door wat ze deden.

Terwijl ze wachtte om in te stappen, benaderde het luchthavenpersoneel een vrouw die op het punt stond aan boord te gaan en dwong haar zich te wegen. Je leest het goed, we maken geen grapje. Niet alleen werd de bagage van elke persoon gewogen, maar ze wilden er zelfs zeker van zijn dat de passagier een bepaalde kilolimiet niet overschreed en dat ze "geschikt" was voor de reis.

Een schokkende scène die iedereen sprakeloos en tegelijkertijd boos maakte. Velen waren  verontwaardigd en beweerden dat het een groot gebrek aan respect voor de vrouw was en een wreedheid die helemaal niet nodig was. "Dit soort dingen zijn niet goed en mogen niet gebeuren", aldus een aanwezige. "Het overkwam mij ook toen ik terugkwam van een reis: ik heb me nog nooit zo beschaamd gevoeld in mijn leven" - bekende een ander.

Advertisement
Carrib/Flickr - Not the actual photo

Carrib/Flickr - Not the actual photo

Maar als er aan de ene kant meerdere passagiers waren die de verdediging van de vrouw op zich namen, waren er aan de andere kant ook mensen die deze praktijk als normaal beschouwden. "Op luchthavens wordt het vaak gedaan en dat is niet zo vreemd", zei een passagier. Vooral als je met kleine vliegtuigen reist, moet je niet alleen op het gewicht van de koffers maar ook op dat van de passagiers letten om in evenwicht te blijven en geen problemen te krijgen".

Dat klopt, maar we kunnen ons voorstellen dat het niet prettig was om zich in het middelpunt van de belangstelling te voelen vanwege de vermeende extra kilo's en om toegang in het vliegtuig te worden geweigerd of in twijfel te worden getrokken.

Wat zou jij gedacht en gevoeld hebben in plaats van de passagier?

Advertisement