"Een moeder blokkeerde mijn oprit met haar auto en ging niet opzij om op haar zoon te wachten: ik heb wraak genomen"

Janine image
door Janine

09 Mei 2024

Advertisement

Als je in een stad of op een drukke plaats woont, heb je misschien parkeerproblemen en moet je een paar extra rondjes rijden om je auto te parkeren. Als je daarentegen op het platteland of ver van bezienswaardigheden woont, verandert de situatie, maar ook als je een eigen oprit hebt om te parkeren. We zijn er vrij zeker van dat er in dergelijke gevallen geen problemen zullen zijn en dat je probleemloos zal kunnen parkeren. Dit is echter niet altijd het geval.

Advertisement

Wanneer er onaangename onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden...

Ivan Radic/Flickr

Een man vertelde over zijn kleine tegenslag op het Reddit-portaal, waar hij zijn beklag deed over de houding van een vrouwelijke chauffeur die hij erg onbeleefd vond, wat hem ertoe aanzette om een kleine en onschuldige wraakactie te bedenken. 

"Ik woon vlakbij een school en het gebeurt verschillende keren dat sommige ouders hun auto op mijn oprit parkeren om op hun kinderen te wachten - begon de man - het stoort me niet, als ik niets te doen heb en ik niet naar buiten hoef, dan vind ik het niet erg als zij dat doen. Maar op een dag kwam ik thuis en zag ik een vrouw op mijn oprit geparkeerd staan. Ik stapte uit de auto en vroeg haar om opzij te gaan zodat ik erdoor kon, waarbij ik haar ook vertelde dat ze weer op dezelfde plek kon gaan staan zodra ik haar gepasseerd was. Ze antwoordde dat ze nog een paar minuten zou blijven staan en niet weg wilde gaan - vervolgde de auteur van het bericht - Ik wees haar erop dat het mijn eigendom was en dat ik naar binnen wilde gaan, maar de situatie veranderde niet”. 

De vrouw was niet van plan om de rechtmatige eigenaar van het huis door te laten en verplaatste zich nog geen centimeter. Een houding die natuurlijk verkeerd was, niet alleen gezien het feit dat het geen openbare ruimte was, maar ook gezien het feit dat de man zo vriendelijk was geweest om haar te vertellen dat als hij eenmaal binnen was geweest, ze weer op die plek kon parkeren. Waarom ging ze niet opzij?

Advertisement

Wat te doen bij dergelijk gedrag?

moroccanmary/Flickr

Toen hij zag dat de vrouw niet van plan was om aan de kant te gaan, parkeerde de eigenaar van het huis zijn auto, waardoor hij niet alleen de oprit blokkeerde, maar ook haar. Toen hij uit de auto stapte, vertelde hij haar dat hij geen tijd te verliezen had en dat hij naar binnen moest, dus als ze weg moest, kon ze de politie bellen. Wat haar natuurlijk niet goed uitkwam, aangezien ze zich op privéterrein bevond. 

"De blik op haar gezicht was ongelooflijk - bekende de man - Ze had door wat er gebeurde en na een tijdje hoorde ik haar toeteren en vervolgens hoorde ik de deurbel. Ik deed alleen open omdat het haar zoon was en zei dat ik mijn handen zou wassen en naar buiten zou gaan om de auto weg te halen. Eenmaal buiten liep ik langzaam naar mijn auto - vervolgde hij - ik stelde de spiegel af, de stoel, kwam heel rustig in beweging en terwijl ik langzaam reed, hoorde ik haar banden gieren op het asfalt en zij, die iets naars tegen me zei, reed in volle vaart de oprit af". 

Hij had zijn wraak genomen.

Deed hij er goed aan om zo te reageren?

Het is zeker niet aardig om iets te doen alleen maar om wraak te nemen en anderen te irriteren, maar we moeten toegeven dat onbewogen blijven tegenover zo'n situatie niet gemakkelijk is. De huiseigenaar deed zijn best om de vrouw in de auto duidelijk te maken dat het zijn recht was om het terrein te betreden, maar blijkbaar zijn er mensen die geen gevoel voor respect hebben. Ze had besloten dat dit de juiste plek was om op haar zoon te wachten die uit school kwam en vond het niet nodig om te luisteren naar wat haar verteld werd. Zo kwam ze vast te zitten en de paar minuten wachten veranderde in iets uitputtends. Was het dat waard? 

Als ze erover nadacht, nee: de man weer binnenlaten en dan weer op dezelfde plek parkeren had haar niets gekost. Maar dat deed ze niet, dat wilde ze niet en ze had voor de gevolgen opgedraaid, hoe klein ook. Webgebruikers kozen de kant van de auteur van het bericht en merkten op dat die moeder hem niet eens onder ogen had durven komen, maar haar zoon had laten aankloppen.

Met wie ben jij het eens en, in de plaats van onze hoofdpersoon, wat zou jij hebben gedaan?

Source:

Reddit

Advertisement