Ze vraagt ​​haar ex-man om hun dochtertje niet meer te verwennen: “Je veroorzaakt een conflict met haar stiefbroer”

Janine image
door Janine

07 Mei 2024

Ze vraagt ​​haar ex-man om hun dochtertje niet meer te verwennen
Advertisement

Relaties zijn nooit gemakkelijk: je moet eerst iemand vinden waar je het goed mee kunt vinden en jezelf in ieder geval uitrusten met geduld, beschikbaar zijn voor dialoog en dus weten hoe je compromissen kunt sluiten. Als het bovenstaande niet gebeurt, dan neemt de kans op een relatiebreuk aanzienlijk toe...

Het komt zelfs voor dat je gaat scheiden, ook al was je ervan overtuigd dat je de ideale persoon had gevonden, die voor het leven. Als je echter een kind hebt met iemand, is het onmogelijk om de relatie met laatstgenoemde te verbreken: de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen weet daar alles van.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de ex-man

Freepik - Not the actual photo

Zijn verhaal, verteld in een post op Reddit, heeft tegelijkertijd een zoete en bittere smaak: laten we samen de details bekijken.

"Mijn vrouw 'June' heeft me verlaten tijdens een nogal gecompliceerde periode in mijn leven: ik was net mijn baan kwijtgeraakt en op een dag, toen ze thuiskwam, had ze een briefje achtergelaten waarin stond dat ze niet langer met mij wilde zijn", begon de ex-man.

De reden voor haar beslissing werd ingegeven door het besef dat door geldgebrek het hele gezin, inclusief hun dochter Clare, niet dezelfde levensstijl zou kunnen leiden als voorheen.

"Ik heb nu een nieuwe baan gevonden, waarmee ik meer verdien, en ik ben absoluut blij dat ik mijn kleine meid een beetje kan verwennen. Niets overdreven: zolang ze zich goed gedraagt ​​en goede cijfers blijft halen op school, zal ik haar in het weekend blijven meenemen waar ze maar wil”, voegde de man eraan toe. Wat er werd gezegd, viel echter niet in goede aarde bij zijn ex-vrouw, die niet aarzelde om hem harde verwijten te maken.

Advertisement

De ruzie tussen de twee exen

Freepik - Not the actual photo

"Je moet ophouden met het verwennen van onze dochter! Ik ben zwanger en het werk van mijn nieuwe partner gaat helemaal niet goed: als de nieuwe baby geboren wordt, kunnen we de levensstijl die jij Clare geeft niet betalen”, legde de vrouw vervolgens op geïrriteerde toon uit.

"Ik zal mijn houding ten opzichte van onze dochter niet veranderen: ze is een leuk kind en verdient het om dienovereenkomstig behandeld te worden", verduidelijkte hij. Dit maakte zijn ex-vrouw woedend, die hem als een "Disneyland-vader" ziet, dat wil zeggen als een nutteloze ouderfiguur, alleen om een ​​kind te vermaken.

Uiteindelijk ging de vader nadenken over de woorden van zijn ex-vrouw en vraagt ​​hij zich nu af of er werkelijk een risico bestaat dat er in de toekomst conflictsituaties zullen ontstaan ​​tussen zijn kleine meisje en haar stiefbroertje. Dit is wat Reddit-gebruikers denken.

Het advies van Reddit-gebruikers

“Ik zie niet in waarom jij en je dochter er een andere levensstijl op na zouden moeten houden vanwege de slechte financiële situatie van haar stiefvader. Ga door met het opvoeden van je kleine meisje op de geweldige manier zoals je nu al doet”, zei iemand. "Hoe lang zal het duren voordat ze haar nieuwe echtgenoot verlaat vanwege zijn financiële problemen? Omdat ze waarschijnlijk hetzelfde zal doen als ze met jou deed, namelijk op zoek gaan naar een andere veilige bron van inkomsten", schreef een ander.

"Als ze nu geldproblemen hebben en je ex blijft aandringen op bepaalde onderwerpen, laat haar dan weten dat je heel goed om de volledige voogdij over het kind kunt vragen. Je zult zien dat ze er dan geen problemen meer mee heeft", merkte nog een ander op. Wat vind je van dit verhaal?

Source:

Reddit

Advertisement