De rol van bruidsmeisje werd een nachtmerrie: "de bruid en bruidegom onthulden de geschenken die ze ontvingen in het bijzijn van iedereen"

Janine image
door Janine

28 Mei 2024

Advertisement

De rol van het bruidsmeisje is cruciaal voor het succes van een bruiloft. Deze ondersteunende figuur helpt de bruid niet alleen bij het plannen en beheren van verschillende aspecten van de ceremonie, maar biedt ook onmisbare emotionele steun tijdens de voorbereidingen en op de trouwdag zelf.

Maar niet alles gaat altijd zoals gepland en soms kan deze taak een bron van stress en spanning worden.

Advertisement

Wat is er precies gebeurd?

Freepik

In een bericht gedeeld op Reddit, vertelde een meisje over de vreemde gebeurtenis die ze meemaakte als bruidsmeisje op de bruiloft van haar vriendin. Het meisje accepteerde de rol ondanks het feit dat hun vriendschap vrij recent was en dat de beste vrienden van de bruid aanwezig waren op de ceremonie. 

Omdat ze geen ervaring had met bruiloften, vroeg ze de bruid om instructies over wat haar taken waren, die antwoordde met een kleinerende zin: "Jij bent hier niet belangrijk". De belangrijkste taak die ze kreeg was alleen het kopen van een taart voor de ceremonie.

Op de dag van de bruiloft moest ze echter verschillende taken helemaal alleen uitvoeren, waaronder de make-up en het kapsel van de bruid doen en de taart bezorgen, waarbij ze veel kritiek kreeg omdat ze 's ochtends niet bij de bruid was gebleven.

Het moeilijkste moment kwam echter toen, volgens een oude traditie, elke gast geld moest doneren aan het bruidspaar en de coördinator van de receptie publiekelijk het gedoneerde bedrag bekendmaakte. Beschaamd door de bescheiden donatie moest het bruidsmeisje liegen over het bedrag.

Advertisement

Wat zijn de taken van het bruidsmeisje op een bruiloft?

Freepik

Het bruidsmeisje speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de bruid tijdens de organisatie van de bruiloft en op de dag van de ceremonie zelf. Haar belangrijkste taken zijn het helpen bij de keuze van de jurk van de bruid en de jurken van de andere bruidsmeisjes, het plannen en organiseren van het vrijgezellenfeest en het bieden van emotionele steun aan de bruid tijdens de maanden voorafgaand aan de grote gebeurtenis.

Op de trouwdag helpt het bruidsmeisje de bruid zich klaar te maken en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Tijdens de ceremonie is ze vaak verantwoordelijk voor het vasthouden van het boeket van de bruid en het netjes houden van haar sluier en jurk. Op de receptie kan ze verantwoordelijk zijn voor het uitbrengen van een toast ter ere van de bruid en bruidegom en helpen bij het bedienen van de gasten.

In het algemeen moet het bruidsmeisje een ondersteunend figuur zijn, klaar om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de bruid kan genieten van een perfecte, stressvrije dag.

Het verhaal op Reddit laat zien hoe de rol van het bruidsmeisje, hoewel cruciaal voor het succes van een bruiloft, extreem complex kan worden. Ondanks haar inspanningen en goede wil kreeg de hoofdpersoon van dit verhaal te maken met talloze moeilijkheden en misverstanden, met als hoogtepunt een gênant moment tijdens de receptie.

Source:

Reddit

Advertisement