x
Ze ontmoeten elkaar 55 jaar na het einde…
Hij scheidt van zijn vrouw omdat zijn stiefdochters zijn biologische dochter pesten Ze koopt een huis, maar krijgt per ongeluk de hele buurt toegewezen: nu moet ze alles teruggeven

Ze ontmoeten elkaar 55 jaar na het einde van hun relatie weer en ontdekken dat ze nog steeds van elkaar houden: "Liefde veroudert niet"

21 Augustus 2022 • Door Janine
5.113
Advertisement

Het kan gebeuren dat je de juiste persoon op het verkeerde moment ontmoet en er niet in slaagt om de dingen te laten werken, ondanks alle goede bedoelingen. Op dit moment lijkt het misschien alsof die persoon niet voor ons bestemd is, maar een nieuwe ontmoeting, op een ander en wellicht gunstiger moment, is niet uitgesloten. Dit is wat Mary Porto overkwam, een 74-jarige Braziliaanse vrouw, en Raymond Widmer, een 75-jarige Zwitserse man. Ze kregen allebei een tweede kans, na vijfenvijftig jaar eerder uit elkaar te zijn gegaan.


Mary en Raymond leerden elkaar kennen toen ze nog maar 18 en 19 jaar oud waren. Mary was van Brazilië naar België verhuisd na de overplaatsing van haar vader en vervolgde haar studie aan de kunstacademie in Lausanne, in Zwitserland. Hier ontmoette de jonge Mary Raymond voor het eerst: “Op kantoor, terwijl ik me op het instituut presenteerde, bleef een knappe jongeman naar me kijken. Ik schonk hem niet al te veel aandacht, omdat ik nerveus was, geconcentreerd, maar na die dag begon ik me te realiseren dat overal waar ik ging een glimlachende figuur naar me staarde. Dus vatte ik moed en nodigde hem uit voor een kopje koffie", zei de vrouw.

De twee begonnen af te spreken en Mary, die altijd een vrouw is geweest die weet wanneer ze ter zake moet komen, besloot de eerste stap te zetten en hem te kussen: "Ik hou er niet van om tijd te verspillen. Dus besloot ik dat het tijd was om hem te kussen. Als het zo moet zijn, zal het zo zijn, anders eindigt het hier”, herinnerde Mary.

Hun relatie kon echter maar 6 maanden duren omdat Mary gedwongen werd terug te keren naar haar thuisland. Nog 6 maanden bleven de twee brieven schrijven, maar met zo'n grote afstand zou het onmogelijk zijn geweest om een ​​relatie voort te zetten en ooit een gezin te stichten. Dus kort daarna nam de interesse af en schreven de twee elkaar niet meer. Sindsdien is er veel gebeurd: Mary trouwde met haar eerste echtgenoot, Samuel, bij wie ze 16 jaar bleef voordat ze scheidde, met wie ze twee kinderen kreeg; Raymond daarentegen was ook verder gegaan met zijn leven en trouwde. Mary is om precies te zijn 3 keer getrouwd, maar tegen de tijd dat ze 70 was besloot ze dat ze niets meer met mannen te maken wilde hebben. Jammer dat ze een paar jaar later een gele envelop met een Zwitserse postzegel kreeg: het was een brief van Raymond die naar haar op zoek was, 55 jaar nadat hun relatie was geëindigd.

"Toen ik de brief zag, was het een grote emotie, zijn herinnering verscheen bijna voor mijn ogen. Ik kon het niet geloven", zei Mary. Raymond had een oud geschenk van Mary in een la gevonden en, denkend aan dat meisje, stelde hij zich voor dat hij haar zou kunnen opsporen om haar te vertellen dat hij haar nooit was vergeten, ondanks dat hij getrouwd was. Met grote vastberadenheid slaagde Raymond erin het adres van Mary te vinden en haar die brief te sturen die hun leven voor altijd veranderde.

Advertisement

Het was allemaal zo ontroerend en ongelooflijk, dat zodra hun ontmoeting een week later plaatsvond, de twee besloten te trouwen. Mary en Raymond waren verbaasd over het feit dat ze hetzelfde waren en hoe ze op de een of andere manier "samen ouder waren geworden".

"Ik denk echt dat wat ons is overkomen een wonder was", zeiden ze, "Ons doel is om in het heden te leven, gelukkig en samen. Liefde veroudert niet, integendeel, het is de bron van de eeuwige jeugd". We zouden het niet meer eens kunnen zijn, en blij voor hen!

Tags: OuderenVerhalenLiefde
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt