x
Opgeblazen gevoel: hoe het probleem…
Keratosis Pilaris: de aandoening met onbekende oorzaken die ons kan helpen glutenintolerantie te identificeren Weet je waar de gebruikte hotelzeepjes naartoe gaan? Deze man weet het, en had een idee

Opgeblazen gevoel: hoe het probleem zonder medicijnen op te lossen

04 September 2017 • Door Janine
7.160
Advertisement

Een opgeblazen gevoel brengt vaak onaangename gevoelens met zich mee, zoals een brandend gevoel van de maag, reflux, gasophoping en andere onaangename gevolgen. Normaal gesproken hangen deze aandoeningen af van wat men eet of drinkt. Daarom staan in de eerste plaats onze eetgewoonten aan de basis van ons welzijn. Hieronder worden de te vermijden en de aanbevolen voedingsmiddelen aangegeven tijdens de fase van het opgeblazen gevoel. Aan het einde een korte video voor het gebruik van enkele voedinsgmiddelen die ideaal zijn voor een lekkere en smaakvolle drank.


Welk voedsel kunnen we beter vermijden of verminderen

foto: pixabay.com

Allereerst moeten we geen koolzuurhoudende dranken drinken , omdat ze kooldioxide loslaten waar je zo'n opgeblazen gevoel van krijgt.

Klinkt misschien vreemd, maar ook het gebruik van bonen en linzen moeten we beperken. Deze peulvruchten bevatten suikers die ons organisme moeilijk kwijt raakt. Het is het beste om deze peulvruchten lange tijd te laten wellen zodat ze deze stoffen zoveel mogelijk verliezen.

Zuivelproducten

foto: pixabay.com

Vaak wordt een opgeblazen gevoel veroorzaakt door melk en melkproducten, soms ook door joghurt. Als je merkt dat je je niet lekker voelt nadat je dit hebt gegeten kun je deze vervangen door soja of andere vergelijkbare producten. Het is niet hetzelfde maar komt wel dicht in de buurt.

Ook te zout eten zou moeten worden vermeden. Zout zorgt voor retentie van water, het is dus beter om niet meer dan 2300 mg per dag te gebruiken.

Advertisement

Niet teveel appels en peren eten

foto: Wikimedia

Als je een gevoelige maag hebt, zijn de vezels van dit fruit moeilijk te verteren. Je hoeft ze niet uit je dieet te verwijderen, maar eet het niet te vaak.

Ook asperges, broccoli en koolsoorten moeten worden beperkt: heel gezond voor ons organisme maar ze hebben een soort koolhydraat dat moeilijk uit ons lichaam verwijderd wordt.

Vermijd kauwgom en snoep volledig vanwege hun kunstmatige suikers, moeilijk te verteren voor onze darmen.

Dit wordt juist aanbevolen om te eten

foto: Wikimedia

De ananas wordt aangeraden omdat het enzymen en proteinen bevat die de vertering helpen en het opgeblazen gevoel beperken.

Appelazijn heeft interessante eigenschappen, het is één van de meest aanbevolen voedingsmiddelen voor het opgeblazen gevoel want het versnelt de vertering en stimuleert de maagsappen (soms wordt geadviseerd een paar druppels appelazijn in een glas water te doen en dit op te drinken).

Ook kamille en peterselie zijn aanbevolen voedingsmiddelen, de eerste in heet water als kamillethee, de tweede aan het eten toegevoegd.

De citroen

foto: pixabay.com

Deze citrusvrucht heeft een zeer gunstige werking op een opgeblazen gevoel, het wordt aangeraden om het sap van een halve citroen in een liter water te doen en dit gedurende de ochtend op te drinken, om buikzwelling te verminderen.

De Papaya bevat enzymen die darmgassen drastisch vermindert en enkele micro-organismen doodt die de oorzaak zijn van maagzwellingen.

Ook venkel is ideaal om het opgeblazen gevoel te verminderen; voeg het toe aan jouw dieet en je zult een positief effect merken: het werkt ook voor een prikkelbare darm.

Advertisement

De gember

foto: pixabay.com

De gemberwortel is een zeer effectief middel bij darmproblemen. Door gember aan je dieet toe te voegen kunnen zwellingen en darmgassen verminderen.

Over specerijen gesproken, ook komijn heeft een goed effect op de verwijdering van gassen en op de ontwikkeling van goede bacterieen in de darmen.

Tot slot, is een lekker glas muntthee ideaal om onze spieren van het spijsverteringskanaal te laten ontspannen, net als een drank op basis van gember en citroen je van je klachten af kunt helpen. In de volgende video laten we zien hoe je dat klaarmaakt!

Tags: EtenWelzijn

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt