Selderij: een belangrijke bondgenoot bij diëten, dat helpt om vasthouden van vocht tegen te gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Selderij: een belangrijke bondgenoot…
Vrouwen die ervoor hebben gekozen om hun haar niet meer te verven en trots hun grijze haren tonen Deze schattige hond kan niet stoppen met kijken naar haar portret wanneer haar familie het laat zien

Selderij: een belangrijke bondgenoot bij diëten, dat helpt om vasthouden van vocht tegen te gaan

Door Janine
2.390
Advertisement

Selderij is een voedingsmiddel met vele nuttige eigenschappen: rauw of gekookt gegeten, is het een uiterst waardevolle groente voor onze gezondheid. In feite is het, naast dat het in tal van recepten wordt gebruikt, ook een belangrijke bondgenoot tegen het vasthouden van vocht, "slechte" vetten, triglyceriden en een hoog cholesterolgehalte en een slechte spijsvertering. Kortom, een concentraat van gezondheid waarvan de consumptie alleen maar talloze voordelen kan opleveren.

via: Healthline
foto: Pexels

Selderij is absoluut het eerste voedingsmiddel dat je arts in een gezond dieet invoegt dat je zal helpen gewicht te verliezen. Deze groente bevat in feite zeer weinig calorieën (bedenk dat er in 100 g ongeveer 16-20 Kcal zitten) en het wordt zeer gewaardeerd in de keuken. Het is een voedingsmiddel dat rijk is aan vezels en vitamines: de stengels van de bleekselderij bevatten in feite belangrijke hoeveelheden kalium, fosfor, magnesium, calcium, vitamine C, E, K en een deel van de B-groep. Uit de bladeren wordt daarentegen een sap gewonnen die vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen heeft. Dankzij de hoge diuretische werking is selderij een van de belangrijkste bondgenoten in de keuken om cellulitis en waterretentie te bestrijden.

foto: Wikimedia

Omdat het rijk is aan vezels, kan het ook een krachtig laxeermiddel worden, dus let op overmatige consumptie. Een andere interessante eigenschap in verband met de consumptie van selderij is dat het ontstekingsremmend is: het ontstekingsremmende effect, samen met het vermogen om de weefsels te ontspannen, is te wijten aan de aanwezigheid van polyacetylene.

Hoewel het een energiezuinig voedingsmiddel is, dat wil zeggen, het voorziet ons niet van eiwitten, heeft het een sterke hydraterende en ontgiftende werking.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt