6 voordelen van bietensap: een krachtig concentraat van vitamines voor ons lichaam - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 voordelen van bietensap: een krachtig…
Eigenwijs en vooruitziend, degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Stier zijn ontembare krijgers van het leven Deze vader bracht zijn blinde zoon naar het stadion en vertelde hem over de wedstrijd terwijl hij hem omarmde

6 voordelen van bietensap: een krachtig concentraat van vitamines voor ons lichaam

Door Janine
1.477
Advertisement

Rode biet is een plant uit de familie Chenopodiaceae, rijk aan heilzame en caloriearme eigenschappen. Er zijn verschillende soorten bieten: de rode, de meest voorkomende en die bestemd is om op onze tafels te worden geconsumeerd, de suikerbieten en de voederbieten, gereserveerd voor vee. Meestal zijn er twee categorieën mensen: degenen die dol zijn op rode biet en degenen die een hekel hebben aan deze groente. We zijn het er allemaal over eens hoe goed het is voor ons lichaam om rode biet op te nemen in een gezond en uitgebalanceerd dieet. Bietensap heeft met name ongelooflijke voordelen voor onze gezondheid - daarom moeten we er meer van consumeren.

via: Healthline
foto: Pickpik

Ongetwijfeld is het eten van rauwe of gekookte rode biet, bijvoorbeeld in salades, gunstig voor ons lichaam, maar het is wanneer we het sap ervan consumeren dat we de beste voordelen krijgen. Dit zijn de voordelen van het drinken van bietensap:

1. Het verlaagt de bloeddruk: rode biet is rijk aan nitraten, verbindingen die door ons lichaam worden omgezet in stikstofmonoxide, dat werkt als een vaatverwijdend middel. Door de bloedvaten te verwijden, vergemakkelijken deze verbindingen de bloedsomloop.

2. Verbetering van het uithoudingsvermogen tijdens het sporten: een klein onderzoek uit 2012 liet zien hoe goed getrainde fietsers erin slaagden hun sportprestaties te verbeteren door twee glazen bietensap te drinken.

3. Het heeft een zuiverend en anti-verouderend effect: het is een groente rijk aan water en minerale zouten, inclusief kalium, die de afvoer van overtollige vloeistoffen vergemakkelijken. Om de onvermijdelijke veroudering te vertragen, zorgen betalaïnen, antioxidanten die de veroudering van cellen moeten vertragen.

foto: Needpix

4. Het is een onschatbare bron van vitamine C: omdat het rijk is aan vitamines, kan rode biet worden beschouwd als een "natuurlijke hersteller”. De aanwezigheid van vitamine C versterkt het immuunsysteem, terwijl sommige B-vitamines essentieel zijn op elk moment van het leven, maar vooral tijdens de zwangerschap.

5. Het helpt je met afvallen: bietensap is een goede bondgenoot als je wilt afvallen. Omdat het rijk is aan vezels, verbetert het de spijsvertering en vermindert het ontstekingen in de buik.

6. Het vermindert het vasthouden van water: een probleem dat vooral vrouwen treft en dat kan worden verlicht door het gebruik van deze vochtafdrijvende drank, die de afvoer van overtollige vloeistoffen bevordert.

Advertisement

Hoe maak je bietensap klaar?

foto: Pxhere

De bereiding is heel eenvoudig en bestaat uit het gebruik van een grote biet en 1 glas water (200 ml). Na het wassen van de groente, meng je het in de mixer met een glas water en consumeer je het na het verkrijgen van een vrij homogene vloeistof.

Als je de bietensmaak niet lekker vindt en het recept een beetje wilt variëren, kun je de groente mengen met andere soorten fruit of groenten. Waarom probeer je bijvoorbeeld niet rode biet te combineren met appels of wortelen?

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt