De banaan is een bron van energie voor het lichaam: 7 voordelen die het een uitstekende bondgenoot van gezondheid maken - BekijkDezeVideo.nl
x
De banaan is een bron van energie voor…
In de overtuiging haar voor altijd verloren te hebben, vonden ze na 38 jaar hun schildpad tussen het stof van de planken Welke rol je ook vervult, wees altijd bescheiden en vriendelijk: beleefdheid wordt niet gemeten aan de hand van het salaris

De banaan is een bron van energie voor het lichaam: 7 voordelen die het een uitstekende bondgenoot van gezondheid maken

18 Februari 2020 • Door Janine
8.518
Advertisement

Het is een van de meest geliefde, smakelijke en geconsumeerde vruchten ter wereld, evenals een van de meest energieke die er bestaat. Wat bedoelen we? We hebben het natuurlijk over de banaan, een natuurlijk product dat al sinds de oudheid bekend is en oorspronkelijk uit de regio's van Zuidoost-Azië komt.

Naast dat het heerlijk is, is het bekend dat een banaan een vrucht is die rijk is aan voedingsstoffen, heilzaam voor de gezondheid, het wordt vaak aanbevolen als een “remedie” tegen sommige kwalen waar ons lichaam last van kan hebben, of als een bijdrage van energie bij het sporten. Naast de bekendste eigenschappen heeft de banaan echter vele andere, waardoor het echt een uitstekend voedingsmiddel is.

via: Healthline

1. Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten en voedingsstoffen

Weinig eiwitten, bijna geen vet, koolhydraten en ongeveer 105 calorieën per stuk: zo kunnen we de voedingsbijdrage van dit prachtige exotische fruit samenvatten. Aan dit alles worden uiteraard kalium, vezels, vitamines en antioxidanten toegevoegd, stoffen die het uitstekend maken om ons op een gezonde en natuurlijke manier van energie te voorzien.

2. Ze verbeteren de spijsvertering

Dankzij de vezels die ze bevatten en resistent zetmeel, kunnen bananen darmbacteriën voeden, de gezondheid van dit orgaan en de dikke darm beschermen waardoor het gemakkelijk verteerbaar is.

3. Ze regelen de bloedsuikerspiegel

Omdat ze rijk zijn aan pectine en resistent zetmeel, kunnen bananen de bloedsuikerspiegel matigen na de maaltijd en de eetlust verminderen, waardoor het ledigen van de maag wordt vertraagd. Bovendien hebben ze een gemiddelde tot lage glycemische index.

4. Ze helpen af te vallen

Gezien de nutritionele eigenschappen, is de banaan perfect om ons lange tijd tevreden te stellen zonder belastend te zijn voor ons lichaamsgewicht, gezien de lage calorieën.

foto: Pixabay

5. Ze verbeteren de gezondheid van de nieren

Hoe? Dankzij het kalium waarvan ze bij uitstek rijk zijn. Deze stof is in feite essentieel voor het onder controle houden van de bloeddruk en het bevorderen van een goede nierfunctie. Verschillende studies in dit verband hebben de consumptie van bananen gekoppeld aan kleinere kansen op het ontwikkelen van een nierziekte.

6. Ze zijn vrienden van ons hart

Wederom dankzij kalium, dat de bloeddruk reguleert en kan verlagen, betekent het regelmatig consumeren van bananen ook dat onze gezondheid van het hart centraal staat. Lage bloeddruk betekent ook minder risico op hartaandoeningen.

7. Kalium en koolhydraten, perfecte training

De banaan wordt algemeen erkend als hèt fruit voor atleten. De reden is eenvoudig: met zijn hoeveelheid aan mineralen en koolhydraten is het een echte bron van energie, die voor, tijdens en na het sporten een uitstekende bijdrage biedt.

Advertisement
foto: Needpix

Binnen de grenzen van een niet buitensporig en bewust gebruik, is het daarom duidelijk dat de banaan een krachtige vrucht is, een heilzame en fundamentele bondgenoot voor ons fysieke welzijn. Zoals altijd herinneren we je eraan dat dit artikel alleen ter informatie is en in geen geval het advies van een arts kan vervangen. Als je twijfels hebt over je dieet of je gezondheid, is het altijd raadzaam om een specialist te raadplegen.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt